Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ερευνητικό έργο προκηρύσσουν "Τα Άνθη της Πέτρας"

Με θέμα: "Η Συμβολή των Λαγκαδινών Μαστόρων στην Επανάσταση του 1821". 

Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δεν συμμετέχουν απλώς στον εορτασμό με διάφορες εκδηλώσεις, αλλά και με πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την βαθύτερη και πιο ουσιαστική γνώση της περιόδου εκείνης. 

Με βάση την καταστατική αρχή των ΑΝΘΕΩΝ, που αφορά τη μελέτη και έρευνα της συμβολής των Λαγκαδινών μαστόρων στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το ΔΣ του Σωματείου προκηρύσσει ερευνητικό έργο με θέμα «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΝΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821» για κατόχους μεταπτυχιακού διπλώματος, υποψήφιους/ες διδάκτορες και μεταδιδάκτορες στα ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα της Ιστορίας – Νεότερης Ιστορίας και της Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής, ύψους 1500 ευρώ. 

Η περίοδος που θα μελετηθεί αφορά τις τρεις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα (1800 – 1830), από την προετοιμασία της Επανάστασης έως και την συγκρότηση του πρώτου Ελληνικού κράτους υπό τη διακυβέρνηση του Ι. Καποδίστρια. 

Η επιλογή του/της υποψηφίου/ας στον/ην οποίο/α θα ανατεθεί το έργο, θα γίνει από τριμελή επιτροπή που αποτελείται από τους: Ι. Τσιαούση, Αν. Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Κρήτης & Πρόεδρο των Ανθέων, Β. Γκανιάτσα Καθηγητή Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ & Συντονιστή ΕΣ των Ανθέων και Γ. Πραχαλιά, MSc & υπεύθυνο σχεδιασμού «Τρίπολη 2021».

Στοιχεία της προκήρυξης - Υποβολή υποψηφιοτήτων: ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Σωματείου «ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ», (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) με την επισύναψη Βιογραφικού Σημειώματος

- Περίοδος υποβολής υποψηφιοτήτων: 11-26 Μαρτίου 2020

- Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 31 Μαρτίου 2020

- Διάρκεια του έργου: 1 Απριλίου 2020 – 31 Ιανουαρίου 2021

- Έκθεση προόδου: 31 Αυγούστου 2020

- Παραδοτέα του έργου με τη λήξη του έργου:

Α. Μονογραφία με θέμα «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΝΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821» σε ηλεκτρονική μορφή

Β. Φάκελος με πλήρες αντίγραφο του υλικού τεκμηρίωσης - Παρουσίαση του έργου σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Για περισσότερες πληροφορίες: Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., τηλ.: 697 2877035

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.