Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Το πρόγραμμα για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Ο Δήμος Τρίπολης, η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, τιμούν την Παγκόσμια Hμέρα Μουσικής.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης «πλημμυρίζει», από το πρωί της Κυριακής (21/6/2020), με μουσικές του κόσμου, σ’ ένα μοναδικό happening.

Μετά τις 20.00 μ.μ., ξεκινά ο «μουσικός περίπατος» της Φιλαρμονικής, με αφετηρία την Πλατεία Άρεως.

Στις 21.00 μ.μ., στην πλατεία Πετρινού, η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης λόγω των ισχυόντων μέτρων για την πανδημία, σεβόμενη την αδυναμία να πραγματοποιήσει ανοικτές για το κοινό συναυλίες, θα εορτάσει με παλαιότερο ορχηστρικό και φωνητικό πρόγραμμα, τιμώντας την ημέρα αυτή.

Μία μουσική εκδήλωση με τίτλο «ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΠΟΙΗΤΩΝ» η οποία περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα των ποιητών Νίκου Γκάτσου, Γιώργου Σεφέρη, Γιώργου Σαραντάρη, Οδυσσέα Ελύτη, Κώστα Καρυωτάκη, Μάνου Ελευθερίου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Καβάφη, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Δημήτρη Λάγιου και Λένας Πλάτωνος.

Ερμηνεύουν: Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης

Ορχήστρα Δωματίου ΝuovArte

Σολίστ

Χριστίνα Αθανασοπούλου (σοπράνο)

Αντώνης Κορωναίος (τενόρος)

Μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση

Ματθαίος Λεγάκης

 

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.