Αφιερωματα

Αφιέρωμα 93.8: "Η Τρίπολη του χθες και του σήμερα" με τον Β. Μαντζουράνη (video, photos)

Φωτογραφίες, έγγραφα, χάρτες, αφίσες, εφημερίδες, αντικείμενα, ακόμα και σκίτσα, συνθήματα, μηνύματα από την κατοχή, μπορεί να βρει ο επισκέπτης εντός του κτιρίου της ΕΔΙΑΠ. Ένα αρκετά μεγάλο αρχείο που συναρπάζει... 

Με τον Βαγγέλη Μαντζουράνη, Πρόεδρο της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου, συζητήσαμε για το βιβλίο που έκανε δωρεά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης, για την κατάσταση του κτιρίου της οδού Λαγοπάτη αλλά και για την επισκεψιμότητα που έχει ο χώρος, που φιλοξενούνται όλα αυτά τα εκθέματα. 

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η βιβλιοθήκη της ΕΔΙΑΠ αριθμεί 2.500 βιβλία, 2.000 τεύχη περιοδικών και 20.000 φύλλα εφημερίδων.

Για τη διαφύλαξη των ιστορικών αρχείων της Αρκαδίας, αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου, ιδρύθηκε γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 1990 η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου. Πρώτος πρόεδρος της ήταν ο Ηλίας Ρέβελας (1913 - 2007).

Για όσους θέλουν να επισκεφθούν και να δουν από κοντά αυτό το συναρπαστικό αρχείο, η εταιρεία είναι ανοιχτή καθημερινά 10 - 12 (εκτός Σαββατοκύριακου).

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.