Αφιερωματα

Αφιέρωμα 93.8: Τοπίο... σεληνιακό η Τρίπολη! (photos)

Σαν τα μανιτάρια ξεπετάγονται καινούριες λακκούβες -κυρίως μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα- στους δρόμους της Τρίπολης, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις ήδη "γερασμένες" και άκρως επικίνδυνες προϋπάρχουσες...

Είτε σε κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης οδηγήσεις, είτε στον περιφερειακό, είτε σε πιο στενούς -παρ' όλα αυτά πολυσύχναστους- το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσεις κι εσύ και το όχημά σου: τις λακκούβες!

Λακκούβες, οι οποίες έχουν "τον ατελείωτο"... Λακκούβες, που δημιουργούνται από την κάκιστη, προφανώς, τεχνική και ποιότητα του οδοστρώματος! Λακκούβες, οι οποίες ανά διαστήματα μπαλώνονται -και μάλιστα άκρως αντιαισθητικά και πρόχειρα! Λακκούβες, οι οποίες "αυξάνονται και πληθύνονται και κατακυριεύουν" τους δρόμους της Τρίπολης.

Όλη αυτή κατάσταση καθιστά άκρως επικίνδυνη την οδήγηση στους δρόμους της Τρίπολης ανεξάρτητα από το είδος οχήματος, που χρησιμοποιεί ο καθένας! Πολλές οι υλικές ζημιές, οι οποίες προκαλούνται στα οχήματα, και ακόμα πιο σοβαρές όταν βρέχει και οι λακκούβες γεμίζουν νερά, οπότε και καλούνται οι οδηγοί "να μαντέψουν" τι βάθος έχει η λακκούβα και πώς θα την αποφύγουν... Η οικονομική, λοιπόν, επιβάρυνση των ιδιωτών είναι αδικαιολόγητη, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τα τέλη κυκλοφορίας όσο και τα δημοτικά τέλη, που όλοι μας πληρώνουμε!

Οι επίσημες δικαιολογίες... στερεότυπες και φαιδρές! Είναι αυτονόητο, ότι πρέπει να γίνει ολική αφαίρεση του υπάρχοντος οδοστρώματος, προετοιμασία υπεδάφους και τοποθέτηση νέου και ποιοτικού υλικού, ώστε να μην αποκτούν "σημάδια ακμής" οι δρόμοι της πρωτεύουσας της Αρκαδίας, η οποία είχε θέσει και υποψηφιότητα για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα για το έτος 2021!

Ας σταματήσουν κάποια στιγμή οι προχειρότητες στις δικαιολογίες τύπου "δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα", οι κενές υποσχέσεις για βελτίωση της κατάστασης, αλλά και η προχειρότητα, με την οποία αντιμετωπίζεται το φαινόμενο -ή καλύτερα η ντροπή της Τρίπολης- που ονομάζεται "λακκούβες"!

Επιτέλους, κάντε κάτι, κύριοι "αρμόδιοι"!

Το arcadia938.gr παρουσιάζει για ακόμα μία φορά ένα μικρό μόλις μέρος του διαχρονικού προβλήματος της Τρίπολής μας...

 

Περιφερειακός Δρόμος Τρίπολης - Παναρκαδικό Νοσοκομείο

 

 

Οδός Κακλαμάνου

 

Οδός Αθανασίου Διάκου

 

Οδός Καλαβρύτων

 

Οδός Αγίου Νικολάου

 

Οδός Δαρειώτου

 

 

Τοπίο σεληνιακό οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της πόλης μας...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.