Αφιερωματα

Αποτελέσματα Εκλογών στην Αρκαδία: 2015 vs 2019

Περίπου εννέα μονάδες κέρδισε η ΝΔ στην Αρκαδία στις προχθεσινές εκλογές σε σχέση με το 2015.

Η λέξη αυτοδυναμία αποτελούσε, κατά τους ειδήμονες, το μεγάλο ερωτηματικό πριν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Τελικά ο στόχος, για τη ΝΔ, επιτεύχθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μπροστά του 4 χρόνια διακυβέρνησης χωρίς μεγάλα εμπόδια. 

Θα έλεγε κανείς ότι η εικόνα που κατέγραψαν τα κόμματα στην Αρκαδία σε σύγκριση με τις εκλογές του 2015 ήταν απολύτως αληθής με τους αριθμούς να... λένε την αλήθεια.

Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το γράφημα, η ΝΔ, στην περιφέρειά μας, ανέβασε σχεδόν 9 μονάδες τις επιδόσεις της ξεπερνώντας κατά περίπου 3% το πανελλαδικό της ποσοστό, ενώ σταθεροποιητικά σε σχέση με το 2015 κινήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ωστόσο και το 2015 και το 2019 το κόμμα του Άλεξη Τσίπρα κινήθηκε στην Αρκαδία κάτω από το ποσοστό που κατέγραψε συνολικά.

Σε αυτό, χωρίς αμφιβολία, συνετέλεσε και το υψηλό ποσοστό που κατέγραψε στην περιφέρειά μας την Κυριακή το Κίνημα Αλλαγής που «κέρδισε» το 2019 σχεδόν μία μονάδα σε σύγκριση με το 2015!     

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.