Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Και την πίτα ολόκληρη, και τον σκύλο χορτάτο...

O Αρχιεπίσκοπος της ελλαδικής εκκλησίας, κ. Ιερώνυμος, δεν μας τα λέει καλά...

 

Σε χθεσινή του συνέντευξη σε γνωστό δημοσιογράφο- ο οποίος λειτούργησε ως ο απλός δέκτης και, παράλληλα, πομπός των απόψεων του κ. Ιερώνυμου-, ο Αρχιεπίσκοπος μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως η εκκλησία θα πρέπει να είναι στο απυρόβλητο, λόγω του κοινωνικού και πολιτισμικού ρόλου που επιτελεί.

 

Ειδικότερα, τόνισε πως δεν έχει καμιά δουλειά η Αριστερά με τα παγκάρια της εκκλησίας-ιδιαίτερα, με τα ανθηρά, όπως αυτό του ναού της Ευαγγελίστριας της Τήνου-. Μάλιστα, έφθασε να απονείμει εύσημα στον Γ.Γ του ΚΚΕ, κ. Κουτσούμπα που, υποτίθεται, πως είπε το ίδιο.

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε πως σαφώς και πρέπει να έχει λόγο η εκκλησία στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία και, χαρακτηριστική, ήταν η αποστροφή:

 

«Υπάρχει σύγχυση αποστολής και είναι πολύ επικίνδυνο. Ο κ. Φίλης θέλει να ορίσει τι θα διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία. Έχει το δικαίωμα ως υπουργός Παιδείας αλλά η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να πει ποια είναι η πίστη της; Όταν βλέπει ότι όλα κατακρημνίζονται και στο θέμα της Παιδείας και στο θέμα των σχέσεων, στις παραδόσεις μας, στην Ιστορία. Δεν έχει λόγο αυτή η Εκκλησία να πει πώς θέλει τα Θρησκευτικά;»

 

Το ποιός έχει μεγαλύτερη σύγχυση, ο υπουργός ή ο αρχιεπίσκοπος, είναι ένα ζήτημα...

 

Ο Αρχιεπίσκοπος, αντιφάσκων, μας λέει, ουσιαστικά, πως η εκκλησία μπορεί να παρεμβαίνει όποτε..."γουστάρει" κι όπως "γουστάρει", με χυδαία λαϊκιστικό τρόπο, που κρύβεται πίσω απ' το επιτηδευμένα μειλίχιο ύφος και την προσεκτική επιλογή των λέξεων. 

 

Την ίδια στιγμή, αρνείται το δικαίωμα της πολιτείας-και όχι της Αριστεράς, μιλάμε για εκλεγμένη κυβέρνηση ως προς αυτό το θέμα, όχι για κόμμα...- να παρεμβαίνει στα οικονομικά της εκκλησίας, μιας εκκλησίας όμως που συνεχίζει να λαμβάνει οικονομική βοήθεια απ' το κράτος, για δήθεν λόγους "εθνικής ασφαλείας" και άλλες τέτοιες ανοησίες, που τάιζαν όλοι ανεξαιρέτως οι ταγοί τους έλληνες εδώ και χρόνια.....

 

Ο κ. Ιερώνυμος, επίσης, λέει το απίστευτο πως είναι επιφυλακτικός περί ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους λόγω της ρευστής κατάστασης του προσφυγικού ζητηματος.

 

Με...παιδική αφέλεια υποστηρίζει πως:

 

"θα μπορούσε να αναβληθεί, έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα των μουσουλμάνων. Θα μείνουν εδώ, δικαιούνται. Αν όμως είναι περαστικοί τι χρειάζεται; Τίποτα δε θα κάνουμε".

 

Ο κ. Ιερώνυμος, προφανώς, ζει αλλού και δεν ξέρει πως ήδη υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι στην Αττική, λειτουργούν δε ανεπίσημα πάνω από εξήντα χώροι προσευχής και λατρείας....

 

 

Και, κλείνουμε με την απαράδεκτη δήλωση Καμμένου, που αποκάλυψε, πάλι αφελώς, ο κ. Ιερώνυμος περί ανατροπής της κυβέρνησης, σε περίπτωση διαφωνίας με την εκκλησία.

 

Και, ερωτώ: Ο κ. Καμμένος, γιατί δεν έχει παραιτηθεί-αν όντως το είπε αυτό-; Τι σχέση έχει η αστική δημοκρατία με τέτοιες πρακτικές; Ο κ. Ιερωνυμος, που έκανε την αποκάλυψη, τι ήθελε να μας πει; Ότι κρατάει την κυβέρνηση στο χέρι και, άρα, καλό θα ήταν να είναι..."φρόνιμη'; Δηλαδή, κοντολογίς, απειλεί τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με ανατροπή αν δεν του κάνει τα χατήρια...;

 

Σε ποιές χώρες, γίνονται αυτά;....

 

ο κ. Αρχιεπίσκοπος ζήλεψε τη δόξα εκείνου του "γραφικού", που μας ταλαιπώρησε κοινωνικώς επί χρόνια, σπέρνοντας το σκοταδισμό, το ρατσισμό και το μίσος, όντας "αρχιεπίσκοπος του 4 seasons" ( Ξενοδοχείο πολυτελείας στο Παρίσι, γνωστό για την εχεμύθεια που παρέχει στους διάσημους πελάτες του);

 

Δεν μας τα λέει καθόλου καλά ο κ. Ιερώνυμος.....

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.