Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ο Κάλιμπαν σε τρικυμία εν κρανίω

Το τι έχουμε διαβάσει, ακούσει και δει, αυτές τις ημέρες-με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα-, δεν λέγεται...

 

Η.."επιτυχία" όμως, ήταν, ασφαλώς η συζήτηση περί του "Πρώην διαδηλωτή εναντίον των Αμερικανών που, τώρα, υποδέχεται μετά βαϊων και κλάδων τον Ομπάμα". Αυτός, φυσικά, είναι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

 

Και, βέβαια, το 1999, ο τότε γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού της Αριστεράς, Τσίπρας, όντως διαδήλωνε εναντίον της επίσκεψης του τότε Αμερικανού Προέδρου, Μπιλ Κλίντον, στην Ελλάδα.

 

Ε, και...;

 

Τι περιμένετε, να...εκφράσει τον αποτροπιασμό του ένας έλληνας Πρωθυπουργός για τις πρακτικές των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αμερική και αλλού;

 

Περιμένατε, μήπως, να εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας, μπροστά στο σύμβολο της Βορειοαμερικανικής δημοκρατίας, τις θέσεις της φιλελεύθερης αριστεράς για τις εκτελέσεις και το βασανισμό χιλιάδων ανθρώπων απ' τις αμερικανικές υπηρεσίες, μετά την ενεργοποίηση του αντιτρομοκρατικού νόμου;

 

Περιμένατε να ενώσει τη φωνή του με τους αριστεριστές που χθες επιδόθηκαν στο γνωστό παιχνίδι με τις αστυνομικές δυνάμεις, "Πετάω μολότοφ και τρέχω να κρυφτώ στα Εξάρχεια";

 

Ή, μήπως, περιμένατε να απαγγείλει στον Ομπάμα, Ελύτη και Άλεν Γκίνσμπεργκ. Aυτό άλλωστε το ανέλαβε, εν μέρει, ο Προκόπης Παυλόπουλος με την ατάκα που πέταξε στον Ομπάμα "Μη λησμονάτε τη χώρα μου", παρμένη απ' το ποίημα "Άξιον Εστί" του  ποιητή Ο. Ελύτη.

 

Σε ποιά τάξη του...δημοτικού πηγαίνετε, αλήθεια;

 

Eφ' όσον μιλάμε για πολιτική, και ειδικά realpolitik, ο οποιοσδήποτε έλληνας Πρωθυπουργός, οφείλει να υποδέχεται με τον προσήκοντα σεβασμό έναν δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο συμμάχου χώρας. Οι διαδηλώσεις μπορούν, πάντα, να υφίστανται παράλληλα και να έχουν ως ατμομηχανή τη νεολαία. 

 

Αλλά, πλάκα κάνουμε;;; Ποιός νεολαίος-πλην ΚΝΕ- θα διαδηλώσει το 2016 κατά των ΗΠΑ...;

 

Γενικώς, υφίσταται ένα θέμα με την κριτική που εισπράττει ο Αλέξης Τσίπρας από μέσα ενημέρωσης και πολίτες, καθώς ποτέ, σχεδόν, δεν αφορά ζητήματα πολιτικής ιδεολογίας ή πρακτικής αλλά υπεραπλουστεύσεις, υπερβολές, χονδροειδή ψεύδη και διαδικτυακούς εξυπνακισμούς.

 

Κατ' εμέ, αυτό οφείλεται στους εξής λόγους:

 

Ο Αλέξης υποσχέθηκε πολλά σε πάρα πολλούς, άρα έχει απογοητεύσει πολύ κόσμο.

 

Μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης όχι μόνο ήταν προκατειλημμένη απέναντί του, αλλά επιχαίρει και με την όποια αποτυχία του.

 

Ο έλληνας πολίτης, εδώ και πολύ καιρό, αναλύει τα πάντα με όρους ποδοσφαιρικού καφενείου και

 

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ κοντά στο ιδεότυπο του μέσου έλληνα της μεταπολίτευσης και είναι γνωσττό πως όποιος βλέπει τον εαυτό του όπως είναι, τον μισεί.

 

Ο πολίτης..."Κάλιμπαν",λοιπόν, οκνηρός και μίζερος, είναι καταδικασμένος να βλέπει το είδωλό του, σε μικρές και μεγάλες οθόνες, για κάποιο καιρό ακόμα...

 

Θα δούμε πόσο...

 

Σ.τ.Σ: Κάλιμπαν: ήρωας του σαιξπηρικού έργου "Η Τρικυμία", εκπροσωπεί το πνεύμα του κακού, σε αντίθεση με τον Άριελ. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.