Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Σύριζα, ο "χαμαιλέων" της πολιτικής

 

Η αναμέτρηση του ΣΥΡΙΖΑ με την εξουσία οδηγεί σε μια σταδιακή αλλαγή αφηγημάτων.

Από τον «αντιμνημονιακό αγώνα» περάσαμε στην «υπερήφανη διαπραγμάτευση» για να φτάσουμε στον «έντιμο συμβιβασμό» του τρίτου μνημονίου, προτού περάσουμε στη «δίκαιη ανάπτυξη», που απέτυχε να έρθει, όπως και η «σύγκρουση με τη διαπλοκή», για να καταλήξουμε σε ένα νέο «εθνικοπατριωτικό αφήγημα»,  δείχνοντας ότι με τον δικό της, κυνικό ίσως, τρόπο η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να βλέπει μπροστά.

 

Το ερώτημα, φυσικά, που μας ταλανίζει όλους, είναι που ακριβώς στοχεύει αυτή η "χαμαιλεοντική" πρακτική του κυβερνώντος κόμματος και κατά πόσο έχει, όντως, σκοπό και στόχευση ή αποτελεί απλά την αντίδραση ενός πολιτικού σχηματισμού απέναντι στην- οδυνηρή-πραγματικότητα...

 

Προφανώς, η ικανότητα του συμπαθούς ζώου της φωτογραφίας να αλλάζει χρώματα ,προκειμένου να προστατευτεί απ' τους διώκτες του αλλά και να ξεγελάσει τα θύματά του, είναι ένα δώρο της φύσης.

 

Αντιστοίχως, η δυνατότητα ενός πολιτικού κόμματος να μεταβάλλει συνεχώς την "αριστερή", συνειδησιακή του συγκρότηση σε κάτι πιο..."πραγματιστικό", χωρίς παράλληλα να δημιουργούνται σοβαροί κλυδωνισμοί στο εσωτερικό του, είναι αξιοθαύμαστο και αξίζει πολλούς επαίνους!

 

Ωστόσο, έχουμε την αμυδρή εντύπωση πως όλα αυτά οφείλονται, αφενός, στην προσκόλληση επί της εξουσίας και, αφετέρου, στην κόπωση της κοινής γνώμης-μετά και το "επεισοδιακό" καλοκαίρι του 2015...

 

Είναι γεγονός πως, αν δεν υπάρξει σύντομα κάποια βελτίωση των οικονομικών συνθηκών της χώρας, η όποια ικανότητα ελιγμών της κυβέρνησης θα καταστεί, ούτως ή άλλως, "κενό" γράμμα...

 

Γεγονός που θα ισχύσει, φυσικά, και για τις κλασικές δικαιολογίες, τύπου "έτσι που τα έκαναν οι προηγούμενοι, τι να κάνουμε εμείς, ότι μπορούμε κάνουμε..."

 

Πραγματικά, αυτή η παρελκυστική ρητορική, που εστιάζει στις παρελθούσες πρακτικές και την οικονομική δυσπραγία, έχει εξελιχθεί σε μια πρακτική αδράνειας και αναποτελεσματικότητας, σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης.

 

Και όταν κανείς λέει το αυτονόητο, οι ιθύνοντες ενοχλούνται και μιλούν για "επιθετικότητα" και "εχθρικά MME"!

 

Φαίνεται πως η βασική ιδιότητα των αιρετών "αρχόντων", πέρα απ' τον χαμαιλεοντισμό, είναι και η παντελής αδιαφορία για την πραγματικότητα!

 

Ότι δεν συμφωνεί με αυτά που πιστεύουν, δεν είναι αληθινό...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.