Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

To χιόνι βλάπτει σοβαρά το...ελληνικό δημόσιο!

 

H αντίδραση του κρατικού μηχανισμού,  εν γένει, ήταν επαρκής και δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα δυσάρεστα περιστατικά.

Ωστόσο, μεμονωμένες περιπτώσεις -όπως αυτή των προσφύγων στο νησί της Χίου (φώτο)-, δεν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως και, απλά, η επιβίωση των ανθρώπων είναι αντικείμενο ευσεβών πόθων και τύχης...

 

 

Επιπρόσθετα, σημειώθηκε και ένα φαινόμενο δημοσιουπαλληλικής σχιζοφρένειας στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κέντρο Περίθαλψης Αστέγων στην οδό Πανόρμου,  όπου υπάλληλος του Δήμου έβγαλε έξω, χθες βράδυ, τους ανθρώπους που είχαν καταφύγει εκεί, καθώς τελείωνε η βάρδια του-ώρα 23:00, κι ενώ η κακοκαιρία μαινόταν...- και ο συνάδελφός του που είχε αναλάβει την επόμενη βάρδια, ειδοποίησε πως ήταν άρρωστος!

(Άστεγος στην χιονισμένη Αθήνα, προσπαθεί να επιβιώσει...Ο Δήμος Αθηναίων, στο μεταξύ, θα κάνει...πειθαρχικό έλεγχο για το περιστατικό στην Πανόρμου...Προφανώς, μαζί με τον αντίστοιχο για την "Ρόδα" της Πλατείας Συντάγματος)

 

 Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα πρέπει  να υποστούν κάποια μείωση μισθού- γιατί τα "ζώα" μόνο αυτό καταλαβαίνουν, δυστυχώς, αν θα τους λείψει η...βρώμη και το σανό!- αλλά ας μην στεκόμαστε σε ένα και μόνο περιστατικό. Η νοοτροπία αυτή βρίσκεται μες το...dna του ελληνικού δημοσίου τομέα, πολύ περισσότερο δε τα τελευταία χρόνια που οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί αρκετές περικοπές αλλά και βαρύτερη φορολογία.

 

Το γεγονός, βέβαια, πως, ακόμα κι έτσι, δεν υφίσταται καν σύγκριση με την πλειοψηφία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα -σύμφωνοι, αυτού του, εν πολλοίς, "κρατικοδίαιτου" ιδιωτικού τομέα που έχουμε..-, δεν φαίνεται να λαμβάνεται υπόψη απ' τους περισσότερους υπαλλήλους του δημοσίου που έχουν μάθει επί χρόνια στην "αυτοθυματοποίησή" τους...

 

Η αλήθεια είναι πως, πέραν πάσης αμφιβολίας, η ικανότητα του δημοσίου τομέα στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων είναι περιορισμένη και, συνήθως, επαφίεται στον..."πατριωτισμό" ή το λεγόμενο φιλότιμο μεμονωμένων υπαλλήλων και προϊσταμένων του ελληνικού κράτους.

 

Πάντα έτσι ήταν, πάντα έτσι θα είναι, ειδικά εφόσον οι ιθύνοντες δεν χάνουν ευκαιρία για να μας..."υπενθυμίζουν" την οργανωτική ανεπάρκειά τους αλλά και την απροθυμία τους να σχεδιάσουν, έστω, έναν ορθολογικό τρόπο διαχείρισης εκτάκτων αναγκών...

 

Δεν το έκαναν στις.."καλές" εποχές, τώρα που υπάρχει η μόνιμη δικαιολογία της οικονομικής δυσπραγίας δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να συμβούν τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις...

 

Αλλά, μην αγχώνεστε, αφού ο..."Θεός είναι μεγάλος" και, όπως έγραψε στο facebook η γνωστή δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, "Γιατί δεν ανοίγουν τις εκκλησίες να βάλουν τον κόσμο μέσα;"

 

Η απάντηση είναι "Μην βιάζεσαι, θα γίνει κι αυτό, αρκεί να προσληφθεί έξτρα προσωπικό για τις...εκκλησίες!"

 

Απ' το ελληνικό κράτος, βεβαίως βεβαίως....

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.