Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Blocking...

 

Ξεκίνησε η καθιερωμένη, ετήσια κινητοποίηση των αγροτών, με στόχο την ικανοποίηση αιτημάτων, οικονομικής φύσεως φυσικά...

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Πελοπόννησο, οι αγρότες της περιοχής-ένα μέρος τους, τουλάχιστον- άρχισαν τους συμβολικούς αποκλεισμούς εθνικών οδών για λίγες ώρες, "σπεκουλάροντας" τις προθέσεις της κυβέρνησης.

 

Απορούμε τι προσδοκούν να πετύχουν οι αγροτικές αυτές ομάδες, όταν θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένες που δεν τους πιέζει το ελληνικό δημόσιο να επιστρέψουν κρατικές επιχορηγήσεις που έλαβαν, σε αντίθεση με τις ντιρεκτίβες της ευρωπαϊκής ΚΑΠ.

 

Αντί να επιδείξουν δε "κοινωνική αλληλεγγύη"-την οποία οι ίδιοι ζητούν επιμόνως-, ταλαιπωρούν χιλιάδες εκ των συμπολιτών τους που υποχρεώνονται σε πολύωρες καθυστερήσεις, λόγω του αποκλεισμού των δρόμων.

 

Προφανώς, κανένας δεν διαφωνεί πως ο αγροτικός, πρωτογενής τομέας είναι νευραλγικής σημασίας για μια χώρα χωρίς αξιόλογη βιομηχανική παραγωγή και είναι βέβαιο πως θα πρέπει να στηριχτούν οι έλληνες αγρότες, στα πλαίσια του ρεαλισμού βέβαια.

 

Γνωρίζουν και οι αγρότες, φρονώ, το ασφυκτικό, δημοσιονομικό καθεστώς στο οποίο βρίσκεται η χώρα. Διορθωτικές κινήσεις επιβάλλονται, αλλά όχι-πάλι-εις βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων, που δεν είναι σε θέση, για παράδειγμα, να εκβιάζουν καταστάσεις, αποκλείοντας δρόμους.

 

Άλλωστε, αν οι αγρότες επιδείξουν αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο, δεν νομιμοποιείται καμία κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα-πιθανώς-δίκαια αιτήματά τους, δίκαια σύμφωνα με την οπτική και τις παλαιές πρακτικές του πελατειακού κράτους που "γιγάντωσε", για να μην ξεχνιόμαστε, το ΠαΣοΚ.

 

Τελικά, θα πρέπει και οι αγρότες να αρχίσουν να σκέπτονται διαφορετικά και όχι να προσφεύγουν κάθε...χειμώνα στην κρατική "χορηγία".

 

Τα έχουμε βαρεθεί αυτά και έχουν καταστεί "ανέκδοτο" τα ετήσια μπλόκα των, κατ' τ' άλλα, "φτωχών" αγροτών, που αν αξιοποιούσαν τόσο χρόνο και για την βελτιστοποίηση της παραγωγής τους, δεν θα είχαν τώρα κανένα λόγο να επιδίδονται στο...blocking...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.