Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν...μ' ακούτε, κ. Πρόεδρε;"

 

Με αυτή την προτροπή, ξεκίνησε την ομιλία του, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, κ. Βασίλης Κικίλιας, προσκεκλημένος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας στην κοπή της βασιλόπιτάς της.

Η προτροπή απευθυνόταν προς τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, κ. Τιμολέοντα Κατσίπο, ο οποίος μάλλον μακρηγόρησε στην ομιλία του...

 

Βέβαια, ίσως να μην "ενοχλήθηκε" μόνο απ' αυτό ο κ. Κικίλιας αλλά και απ' το ίδιο το "πρόγραμμα" της εκδήλωσης, το οποίο ήταν αρκετά φορτωμένο αλλά...

 

Προεκλογική περίοδος είναι, όπως και ο ίδιος δήλωσε άλλωστε...

 

Με ευθύνη φυσικά της κυβέρνησης και όχι κοινή ευθύνη κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ζητάει εκλογές απ' το πρωί έως το βράδυ, όπως έκανε και η κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση και, προφανώς, αυτή η πρακτική δεν είναι πρωτότυπη ούτε παραγωγική...

 

Και, σίγουρα, δεν προσελκύει επενδυτές!

 

Στο δια ταύτα: Έχουμε διακρίνει τους βασικούς άξονες της προεκλογικής εκστρατείας των δυο κομμάτων που θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση, όσον αφορά την επικοινωνιακή στρατηγική που θα ακολουθήσουν.

 

Τα συμπεράσματα είναι αποκαρδιωτικά...Μετά από επτά χρόνια οικονομικής δυσπραγίας κι ενώ κανείς δεν κατάφερε να δώσει μακροπρόθεσμες λύσεις στα θεμελιακά προβλήματα του νεοελληνικού, κοινωνικού μορφώματος, η ρητορική-και των δύο πολιτικών φορέων- παραμένει, πεισματικά, ανέμπνευστη και λαϊκίζουσα.

 

Όσο τραγελαφικό είναι να υποστηρίζει ο Σύριζα πως θα "τρίβουμε τα μάτια μας το 2018", άλλο τόσο τραγελαφικό είναι να υποστηρίζει η ΝΔ πως θα δημιουργήσει "κανονικές δουλειές"- τι εννοεί ο..."ποιητής" εδώ άραγε..;- στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να θίξει τον δημόσιο...

 

 Βασικό πρόταγμα, ειδικά για τη ΝΔ που φαίνεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου δημοσκοπικά-χωρίς, ωστόσο να αυξάνει την εκλογική της επιρροή, εκμεταλλεύεται απλά τη φυσιολογική "καθίζηση" των ποσοστών του Σύριζα- είναι η συστράτευση όλου του κεντροδεξιού χώρου στο πλευρό της.

 

Γεγονός που δικαιολογεί την απαξιωτική αναφορά του κ. Κικίλια στο κίνημα Σώρρα, με την παράλληλη επισήμανση εκ μέρους του πως η αυτοδυναμία είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές, το σύστημα αλλάζει επί το αναλογικότερον...

 

Προσωπικά, έχω την αίσθηση πως αυτό που θα έπρεπε να προβληματίσει περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μια πιθανή "κατάρρευση" των κομμάτων με τα οποία θα μπορούσε να συνεργαστεί μετεκλογικά, κομμάτων όπως το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

 

Εκτός αν ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να γίνει Πρωθυπουργός, οπότε και όλα είναι πιθανά...Ακόμα και σενάρια που, αυτή τη στιγμή, μοιάζουν ή εμφανίζονται ως "απίθανα".

 

Νομίζω πως είναι επιτακτική ανάγκη να ανανεωθεί το πολιτικό μας προσωπικό και τα κόμματα εξουσίας να προσεγγίσουν τον πολίτη με ουσιαστικό τρόπο και όχι με "δήθεν" ανοικτές εκδηλώσεις, παλαιοκομματικού τύπου όπου ακούγονται από θεωρίες συνωμοσίας και δηλώσεις περί μοραλισμού μέχρι ομοφοβικές κορώνες και ατελείωτοι βερμπαλισμοί...

 

Έτσι που το..."πάνε" και οι δύο, θα δούμε καμιά δυσάρεστη έκπληξη ολκής στις επερχόμενες εκλογές αλλά τότε θα είναι-πάλι...-αργά για...δάκρυα!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.