Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τα..."Γεφύρια της Άρτας"

 

Μαλλιαροπούλειο και  Μουσικό Σχολείο αναδεικνύονται στα πιο προβληματικά κτήρια της πόλης!

Ένα σημαντικό θέμα ανέδειξε χθες, με σχετική ερώτησή του προς τη δημοτική αρχή, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Κώστας Τζιούμης, που ζήτησε να μάθει γιατί δεν υπάρχει διοικούσα επιτροπή του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου.

 

Ο κ. Παυλής είπε πως όντως η δημοτική αρχή έχει καθυστερήσει σε αυτό το θέμα, αλλά δεν θα είχε νόημα να δημιουργηθεί τέτοια επιτροπή, προτού αντιμετωπιστούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υποδομές του κτιρίου.

 

Ο κ. Δήμαρχος περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο την κακή κατάσταση του θεάτρου και τόνισε πως η ανακαίνιση έβριθε κακοτεχνιών, ενώ δήλωσε πως κακώς έγινε η οριστική παραλαβή του έργου-Σ.Σ. Η παραλαβή έγινε επί δημαρχίας του κ. Αλέκου Κοτσιάνη.

 

Πάντως, ο κ. Παυλής δεσμεύτηκε πως η δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διορθωθούν τα βασικά προβλήματα του κτηρίου.

 

Ωστόσο, το..."σοκ" ήλθε όταν Ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στο Μουσικό γυμνάσιο και την καταστροφή  μέρους της στέγης του, πρόσφατα. 

 

 Η κ. Αναστασία Δάλκου, που ανέλαβε να απαντήσει εκ μέρους της πλειοψηφίας για το μουσικό σχολείο, είπε πως δυστυχώς το γεγονός συνέβη λίγο μετά την οριστική παραλαβή του έργου και ο Δήμος είναι σε επαφή με μηχανικό του τέως ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων που δεν υφίσταται πλέον..), για να βρεθεί τρόπος κάλυψης των δαπανών που απαιτούνται. Ωστόσο, το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί, όπως είπε η κ. Δάλκου. 

 

Ο κ. Παυλής μίλησε για απαράδεκτες κακοτεχνίες και σε αυτή την περίπτωση, ενώ παρότρυνε την υπηρεσία να προβεί σε εξώδικο  αφού είναι μεγάλη η βλάβη και επαναλαμβανόμενη!

 

 

Τέλος, η κ. Χριστίνα Ζαμπαθά, σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην μέλος της διοικούσας επιτροπής του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου-επί δημαρχίας Γιάννη Σμυρνιώτη- είπε:

 

" Ήμουν μέλος της επιτροπής του Μαλλιαροπουλείου και η δημοτική αρχή είχε αποφασίσει να αντιμετωπιστούν οι κακοτεχνίες με το θέατρο ανοικτό και όχι  κλειστό, η επιτροπή έκανε ότι μπορούσε και με τη δωρεά της κ. Δάλκου- Σ.Σ. Πρόκειται για την Γεωργία Δάλκου, ιδρυτή της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης, συγγραφέα του βιβλίου "Ο Διόνυσος στην Αρκαδία", τα έσοδα απ' τις πωλήσεις του οποίου διατίθενται για την ενίσχυση του Θεάτρου- είχε ανοιχτεί κωδικός για την ενίσχυση του θεάτρου. Μπορεί να το συνεχίσει αυτό η δημοτική αρχή".

 

 

Εμείς, θα προτείναμε να ενισχυθεί περαιτέρω το κτήριο και από τα έσοδα που προκύπτουν απ' τα ενοίκια του σπιτιού του Μαλλιαρόπουλου, του ανθρώπου που έφτιαξε με ιδία δαπάνη το Θέατρο και το δώρισε στους πολίτες της Τρίπολης. Αυτή τη στιγμή στο εν λόγω σπίτι, στεγάζονται ένα μουσείο και μια εμπορική επιχείρηση. 

 

Ίσως θα έπρεπε να το εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο ο Δήμος Τρίπολης...

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.