Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ο κ. Παυλής οφείλει να δείξει πυγμή

Το θέμα της μη ένταξης του έργου για το Μεθύδριο στο ΕΣΠΑ αποτελεί πρώτης γραμμής "σκάνδαλο" και αποδεικνύει την ανεπάρκεια κάποιων που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις.

 

Η ΔΕΥΑΤ απέτυχε να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, ακόμα κι όταν της "παραχωρήθηκε" η δυνατότητα της εκπρόθεσμης υποβολής. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Σμυρνιώτης, κατηγορεί τη δημοτική αρχή πως "παράτησε το έργο" και επισημαίνει πως το τελευταίο ήταν "ώριμο" από το...2014!

 

Απλά, έπρεπε να γίνουν, έγκαιρα, κάποιες, τυπικού χαρακτήρα, διαδικασίες...Αλλά, φαίνεται, πως οι υπεύθυνοι ήταν απασχολημένοι με την υπερ-προβολή άλλων δράσεων, μικρότερης εμβέλειας και χρησιμότητας, για να ασχοληθούν και με την αντικατάσταση σωλήνων που φέρουν καρκινογόνο υλικό...

 

Ακόμα κι αν ενταχθεί το έργο στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, ο χρόνος που χάνεται είναι πολύτιμος, καθώς μιλάμε για κάτι που άπτεται, άμεσα, της υγείας των πολιτών της Τρίπολης αλλά και της μισής...Αρκαδίας!

 

Έχω την αίσθηση, ωστόσο, πως και η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου θα έπρεπε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα, παρότι είναι δεδομένο πως, συχνά, δεν λαμβάνει τις απαντήσεις που ζητά γιατί, απλούστατα, δεν υπάρχουν...

 

5.500.000,00 ευρώ που θα μπορούσαν, εύκολα, να μετατραπούν σε ζωτικής σημασίας τόνωση του δικτύου των υποδομών της περιοχής, χάθηκαν, αν όχι για πάντα, τουλάχιστον για ένα εύλογο χρονικό διάστημα...Και το θέμα αυτό κατέλαβε χθες-στο Συμβούλιο της 10ης Οκτωβρίου-, επί της ουσίας, λιγότερο χρόνο από ένα...περίπτερο!

 

Οι αιτιάσεις περί ευθύνης της Περιφέρειας, ακόμα και αν έχουν αληθινή βάση, είναι άσχετες με την ουσία...Όταν ξέρεις πως θα αντιμετωπιστείς τυπικά και απολύτως νομότυπα επειδή περιμένουν κι άλλοι στην..."ουρά" για χρήματα, οφείλεις να είσαι διπλά τυπικός και νομότυπος ο ίδιος!

 

Τουλάχιστον, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε πως για τα όποια λάθη έγιναν, μπορεί να "πάρει κεφάλια"...Η δήλωση τον τιμά, αλλά θα περιμένουμε να δούμε αν και πως θα υλοποιηθεί...

 

Από δηλώσεις που μένουν "κενό γράμμα" έχουμε κορεσθεί...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.