Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Όνειρο Θερινής Νυκτός" η ανάπτυξη στην Ελλάδα..

Τα στοιχεία προέρχονται από δημοσίευση ανωνύμου σε ιστοσελίδα που ασχολείται με οικονομικά θέματα και τα αναδημοσιεύουμε, διατηρώντας επιφυλάξεις για την εγκυρότητά τους.

 

19: Τόσες είναι οι σφραγίδες που έχει επάνω το χαρτί της έγκρισης παροχής ρεύματος από όλες τις σχετικές και… άσχετες υπηρεσίες του άθλιου αυτού Κράτους.

 

115.000: Είναι οι υπουργικές αποφάσεις των τελευταίων 40 ετών ( 1 κάθε 3 ώρες )

 

4.000: Είναι οι Νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία 40 χρόνια ( 1 καινούργιος Νόμος κάθε 3,5 μέρες ).

 

40: Τόσα χρόνια χρειάστηκαν για να ανακαλύψουμε ότι καλύπτουμε νοσήλια για δάγκωμα από καγκουρό. (!)

 

3: Τόσα χρόνια χρειάζονται για την συγκρότηση ενός πειθαρχικού συμβουλίου.

 

10: Τόσα χρόνια απαιτούνται για να εκδοθεί η τελική κρίση για έναν πειθαρχικά υπόλογο δημόσιο υπάλληλο, έως την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

10: Τόσα ή και περισσότερα χρόνια χρειάζονται ώστε να αποκτήσουν οι επενδυτές τις απαιτούμενες άδειες από το "Τέρας Της Ελληνικής Γραφειοκρατίας".

 

11: Τόσα Υπουργεία εμπλέκονται στην αδειοδότηση επιχειρήσεων (Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών, Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Πολιτισμού, Ναυτιλίας, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Τουρισμού και Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής).

 

205: Τόσα είναι τα νομοθετήματα που έχουν καταγραφεί σχετικά με τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων (66 νόμοι, 32 Προεδρικά Διατάγματα, 82 υπουργικές αποφάσεις και 31 εγκύκλιοι).

 

16 έως 20:Τόσες είναι οι μέρες που απαιτούνται για μία εξαγωγή ελληνικών προϊόντων ( στην Ισπανία 10)… αφού 11 με 14 ημέρες χρειάζονται για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων εγγράφων

 

 126η: H θέση μας σε 138 χώρες στον βαθμό ανοίγματος της οικονομίας ( μία θέση κάτω από το Νεπάλ, 6 κάτω από την Ουγκάντα ).

 

1.755: Ο αριθμός των διαφορετικών δασμολογικών/φορολογικών επιβαρύνσεων.

 

90%: Το ποσοστό των νέων επιχειρήσεων που αφορά ΜΗ εμπορεύσιμους τομείς.

 

37%: Είναι η αύξηση του ρεύματος για τους βιομηχανικούς καταναλωτές μέσα σε τέσσερα χρόνια από το ’08 μέχρι το ’12 και ακόμα περισσότερο μετά…

 

40%: Είναι η συνολική αύξηση του ενεργειακού κόστους μέσω φόρων και εισφορών.

 

144: Είναι η θέση που κατέλαβε η χώρα σε σύνολο 148 χωρών σε ό,τι αφορά τη γραφειοκρατία και το κρατικό βάρος προς τις επιχειρήσεις σε έρευνα για λογαριασμό του World Economic Forum.

 

πηγή: capital.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.