Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

ΚΕΔΗΤ: Ο "χορός" των παραιτηθέντων Προέδρων συνεχίζεται...

Παραιτήθηκε και ο κ. Δημόπουλος από την Προεδρία της "πολύπαθης" και δυσλειτουργικής επιχείρησης του Δήμου Τρίπολης...

 

Άρα, μέχρι τώρα, μέσα σε τρία περίπου χρόνια, η ΚΕΔΗΤ έχει αλλάξει τρεις Προέδρους...

 

Καταρχάς, τη θέση ανέλαβε ο κ. Τσούκας, ο οποίος, μετά από ένα περίπου χρόνο θητείας, αντικαταστάθηκε από την κ. Μπρακουμάτσου, η οποία, με τη σειρά της, αντικαταστάθηκε από τον κ. Δημόπουλο.

 

Το..."γαϊτανάκι" αναμένεται να συνεχιστεί, αν τηρηθεί η.."σειρά", με τον κ. Παπαχρόνη, ο οποίος είχε ορισθεί Αντιπρόεδρος, στη θέση που κατείχε ο κ. Δημόπουλος. Εκτός αν αναλάβει κάποιος άλλος να..."βγάλει το φίδι από την τρύπα"...

 

Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ η επιχείρηση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, δεν καταβάλει τη μισθοδοσία στους υπαλλήλους της σε σταθερή βάση -όπως προβλέπεται από τις συμβάσεις τους- ενώ βρίσκεται υπό έλεγχο των αρμοδίων εποπτικών φορέων για το αν λειτουργεί σωστά, από νομικής πλευράς.

 

Όσον αφορά την περίφημη "τρύπα" στα οικονομικά της στοιχεία, τα δεδομένα είναι ασαφή, αλληλοσυγκρουόμενα και κανείς δεν μοιάζει να θέλει να τα διασαφηνίσει..Και μάλιστα, απ' ότι έχει ειπωθεί αρμοδίως, η διαδικασία του ελέγχου από ιδιώτες ορκωτούς λογιστές, αντιμετωπίζει..."δυσχέρειες"..

 

Οπωσδήποτε, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στο διοικητικό της συμβούλιο, έχουν ζητήσει, επισήμως, με εισαγγελική παραγγελία μάλιστα, τα στοιχεία.

 

Στοιχεία που δεν παίρνουν, παρότι κανείς δεν τους το αρνείται, επισήμως πάντα..

 

Οπωσδήποτε, με δεδομένο τον κοινωφελή χαρακτήρα της επιχείρησης και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της ημεδαπής, είναι, το λιγότερο, ανορθολογικό να μην επιχειρείται η εξυγίανση-μέσω ελέγχου- των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα.

 

Αιτιάσεις τύπου "Και πότε λειτουργούσε σωστά η επιχείρηση;" ή "Να γίνει έλεγχος των οικονομικών στοιχείων από το 2011" ή, ακόμα, και προτάσεις να ελεγχθεί πλήρως η δραστηριότητα της εν λόγω επιχείρησης, από τότε που λεγόταν ΔΕΑΔΗΤ, δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα υπαλλήλων και ωφελουμένων, είναι, απλά, προσπάθειες διαιώνισης της ασάφειας και παραπομπής της στις..."ρωμαϊκές καλένδες"...

 

Δυστυχώς, η πρακτική αυτή, που δεν είναι ούτε πρωτότυπη ούτε αποκλειστική "πατέντα" του Δήμου Τρίπολης, έχει συνέπειες για τους δημότες αλλά, κυρίως, για τους εργαζομένους της ΚΕΔΗΤ, οι οποίοι βρίσκονται υπό το καθεστώς μιας ιδιότυπης "ομηρίας", καθώς είναι, εκ των πραγμάτων, υποχρεωμένοι να εργάζονται χωρίς σταθερή αμοιβή.

 

To χειρότερο δε είναι πως δεν διαφαίνεται η..."άκρη του τούνελ", στο οποίο έχει μπει η ΚΕΔΗΤ..

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.