Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Οι...πολίτες φταίνε για τα σκουπίδια στην Αρκαδία!

Αυτό αναφέρεται στις παρατηρήσεις που συνοδεύουν την τελευταία απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης περί παράτασης απόθεσης των απορριμμάτων στην τοποθεσία "Άγιος Βλάσης"!

 

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως "Οι πολίτες έχουν ευθύνη γιατί δεν είχαν ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων"!

 

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες έχουν την εντύπωση πως έχουν εκλέξει αιρετούς άρχοντες για να ασχολούνται με τα σοβαρά προβλήματα- θεσμικής, νομικής και κοινωνικοπολιτικής φύσεως, προφανώς και τα περιβαλλοντικά-...

 

Ποιους αιρετούς, θα μου πείτε βέβαια...Η συνεδρίαση της 29ης Δεκεμβρίου 2017 του ΦΟΔΣΑ-δηλαδή του φορέα που υποτίθεται πως έχει τον πρώτο λόγο για τα απορρίμματα, καθώς ο α' βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκεται "κοντύτερα" στο πρόβλημα-, απέδειξε, γι' άλλη μια φορά, πως είναι αγεφύρωτες οι διαφορές μεταξύ των δυο "μετώπων" που ερίζουν για το ποιος θα...διαχειριστεί καλύτερα τα απορρίμματα..

 

Συνεπώς, το ένα μέτωπο- αυτό της "Κεντρικής Διαχείρισης", θα μπορούσαμε να πούμε-, προσπαθεί να επισπεύσει τις διαδικασίες για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να γίνουν και οι υπόλοιπες απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά της Κυβέρνησης, αλλά και της εταιρείας που θα αναλάβει το έργο.

 

Οι προσφυγές, όμως, κατά της νομιμότητας της συγκεκριμένης ΣΔΙΤ-σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα- ήδη φέρνουν εμπόδια στην υλοποίηση, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας από τη μια και το Ελεγκτικό Συνέδριο από την άλλη, μάλλον "παίζουν" τους ρόλους "'Αννα" και "Καϊάφα"...

 

Το άλλο μέτωπο, αυτό της "Τοπικής Διαχείρισης", βρίσκει αφορμές και προφάσεις κωλυσιεργείας, ενώ εκπρόσωποί του απειλούν τους αντιπάλους τους, λέγοντας πως θα είναι υπαίτιοι για την οικονομική υπερχρέωση των Δήμων αλλά και, τελικά, για την ίδια την αποτυχία του έργου-την οποία και προεξοφλούν..

 

Οι άλλοι "παίκτες", Περιφέρεια και Κυβέρνηση, έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και, απλά, φροντίζουν να "εξουδετερώσουν" τις όποιες "αντιπολιτευτικές" φωνές, μες τους δικούς τους κόλπους. Επιπρόσθετα, με τη "Δαμόκλειο Σπάθη" των προστίμων να επικρέμαται επάνω από τους Δήμους, Κυβέρνηση και Περιφέρεια γνωρίζουν πως ο χρόνος-που δεν είναι πολύς..- κυλάει προς όφελός τους..

 

Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο; Ποιος είναι σταθερός εξαρχής και ποιος λειτουργεί πότε έτσι και πότε..."γιουβέτσι"; Πότε θα δοθεί λύση στο πρόβλημα..; 

 

Κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά...Πάντως, το 2018 είναι έτος "προεκλογικό" και ο νοών νοείτω..

(Φωτογραφία: Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, στις 29 Δεκεμβρίου. Ο κ. Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας, απορεί, ο κ. Πνευματικός, Δήμαρχος Κορίνθου, ηρεμεί μετά την "έκρηξή" του περί...διαδικασίας και ο κ. Παυλής, Δήμαρχος Τρίπολης, όρθιος, αδημονεί...)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.