Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Tα επτά "θανάσιμα αμαρτήματα" των γυναικών

Είναι δεδομένο πως η γυναίκα αποτελεί το δυνατότερο και ωραιότερο μέλος του ανθρωπίνου είδους. Σε αυτήν χρωστάμε την επιβίωση μας αλλά και την ύπαρξη των ομορφότερων, ίσως, έργων δημιουργικής έκφρασης

 

Ωστόσο, εμείς οι άνδρες έχουμε αρκετά "παράπονα" από τις γυναίκες και κάποια από αυτά μοιάζουν απόλυτα δικαιολογημένα..

 

Αντί, λοιπόν, των συνηθισμένων "διθυραμβικών" σχολίων επ' ευκαιρία της 8ης Μαρτίου-Παγκόσμιας Ημέρας για τα δικαιώματα της γυναίκας-, αποφασίσαμε να αναφέρουμε επτά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία των γυναικών και μας.."ταλαιπωρούν"!

 

Ματαιοδοξία 

Αναπόφευκτα, στην εποχή των οπτικοακουστικών μέσων επικοινωνίας και, φυσικά, των Social Media, η γυναίκα θα λάμβανε δεσπόζοντα ρόλο, καθώς ευνοείται από τη φύση. Ωστόσο, κάπου το παρακάνει και καταντάει "γραφική"..

 

Ψυχολογία Θύματος

Προφανώς και η σεξουαλική παρενόχληση ή η βία απέναντι σε γυναίκες είναι απαράδεκτη. Αλλά η πρόσφατη "εμμονή", ελέω και Χόλυγουντ, με τις παρενοχλήσεις στον χώρο της Showbiz-καταρχάς- τείνει να οδηγήσει τις γυναίκες στην ανάπτυξη μιας ιδιότυπης και μαζικής, ψυχολογικής αντίληψης "θύματος" που δεν τους ταιριάζει πλέον, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο.

 

Αδυναμία συνεργασίας

Δύσκολο πράγμα η συνεργασία μεταξύ γυναικών, πολύ πιο.."βατή" η συνεργασία μεταξύ γυναίκας και άνδρα. Παραδείγματα άφθονα..

 

Προστατευτισμός

Η "μάνα", ιερό πρόσωπο ειδικά για την μεσογειακή κουλτούρα, εξελίσσεται συχνά σε τροχοπέδη για την απρόσκοπτη ανάπτυξη των, αρσενικού γένους, "νεοσσών" της.

 

Γκρίνια ή "μίρλα"

Μια από τις χειρότερες εμπειρίες στη ζωή του άνδρα, είναι η γυναικεία γκρίνια, η οποία, μάλιστα, έχει την "τάση" να επιλέγει τις χειρότερες στιγμές..

 

Η υπερβολική λογική

Όπως έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ, "Η υπερβολική λογική είναι αφόρητη. Είναι σαν να χτυπάς αντικανονικά το πνεύμα". Και οι γυναίκες είναι "περιώνυμες" για την προσήλωσή τους στη λογική και την πρακτικότητα, σε σημείο που, συχνά, δεν κάνουν τίποτε αν δεν υπάρχει κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα.

 

Η "θεατρικότητα" ή το.."μελό"

Ως "αντικείμενο πόθου" για τους άνδρες, οι γυναίκες καλώς εκμεταλλεύονται τη λειτουργία τους αυτή, αλλά, πολλές φορές, με τρόπο αντιαισθητικό και δηλωτικό ενός "κόμπλεξ κατωτερότητας". Στην περίπτωση αυτή, όμως, υπάρχουν ελαφρυντικά, καθώς οι άνδρες, επί αιώνες, είχαν κατορθώσει να περιθωριοποιήσουν τις γυναίκες κοινωνικά, μετερχόμενοι, μεταξύ άλλων μεθόδων, και κάποιες θρησκευτικές πεποιθήσεις.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.