Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Παρολίγον και δεύτερη (πύρινη) τραγωδία στη Σκιρίτιδα (video)

Η πτώση του πολεμικού αεροσκάφους  στην περιοχή των Κολλινών το πρωί της 28ης Αυγούστου 2018, ήλθε, δυστυχώς, να δικαιώσει απόλυτα τα όσα πριν από λίγο καιρό είχε επισημάνει ο Αrcadia 938.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Γιαννακούρας: 

"Ευτυχώς δεν ξέσπασε πυρκαγιά, μιας και μετά τη συντριβή υπήρξε ανάφλεξη, αλλά τη στιγμή εκείνη έβρεχε καταρρακτωδώς και έσβησε η φωτιά, γιατί διαφορετικά θα είχαμε και άλλο κακό στην περιοχή, αφού είναι μια δασώδης περιοχή και δυσκολοπρόσιτη."

"Ως Περιφέρεια πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο με μηχανήματα για να προσεγγίσει το ανακριτικό της αεροπορίας."

 

Πέρα από το συγκεκριμένο σημείο όπου συνέβη η πτώση του πολεμικού αεροσκάφους, σίγουρο είναι πως υπάρχει, έτσι κι αλλιώς, πρόβλημα με την κατάσταση του οδικού δικτύου στη Σκιρίτιδα.

Θα μπορούσε, φυσικά, η περιοχή να είναι πιο εύκολα προσβάσιμη-πέρα από τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο φυσικός χώρος-, εάν είχαν γίνει οι δέουσες ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό των οδικών υποδομών. Ενέργειες οι οποίες, έχουν εδώ και καιρό εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. 

Συνεπώς, είναι απορίας άξιο το γεγονός πως, μέχρι τη στιγμή που συντάσσεται το παρόν άρθρο, δεν έχει σημειωθεί καμία απολύτως πρόοδος όσον αφορά στη βελτίωση του οδικού δικτύου και άλλων υποδομών, απαραίτητων για την αντιμετώπιση μιας οιασδήποτε έκτακτης κατάστασης.

Για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται περίτρανα πως η Ελληνική Πολιτεία δεν είναι προσανατολισμένη στην πρόληψη αλλά στην καταστολή. Με απλά λόγια, πρέπει να σημειώνονται τραγωδίες, για να αποφασίσουν οι εκάστοτε αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίσουν ένα διαχρονικό πρόβλημα.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για να αμβλυνθούν οι στρεβλώσεις που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, απειλούν την επιβίωση του δάσους της Σκιρίτιδας και της ευρύτερης περιοχής.

Η δική μας δουλειά είναι να αναδεικνύουμε τις παθογένειες, την αδράνεια και, όταν υφίστανται, τις δυσάρεστες συνέπειες των παραπάνω, με γνώμονα τη δεοντολογία και το δημόσιο συμφέρον. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχαμε επισημάνει για τη Σκιρίτιδα, με αφορμή τότε τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Ευελπιστούμε πως δεν απευθυνόμαστε, μονίμως, "εις ώτα μη ακουόντων"..

 

Δείτε εδώ χαρακτηριστικό βίντεο

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.