Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Πολυθρόνες για.. απορημένα πρόβατα

To πρόβατο της κεντρικής φωτογραφίας, δεν απορεί για τις πολυθρόνες του φόντου, αλλά για τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Ελληνική πολιτική σκηνή

Κυριαρχεί, στην τελευταία αυτή, η "συγκινητική"  προσπάθεια των "μονομάχων" Αλέξη και Κυριάκου να αποδείξουν πόσο ενδιαφέρονται για το "λαό"..

 

Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει πως "τελείωσε η περίοδος των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις", ενώ ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίρνει τα..όρη και τ' άγρια βουνά, για να υποστηρίξει επικοινωνιακά το "φιλολαϊκό προφίλ" του..

Και στις δυο περιπτώσεις, δεν είμαστε σε θέση να προβούμε σε σοβαρή ανάλυση των πράξεων και, πολύ περισσότερο, των δηλώσεων που προήλθαν από τους δυο Έλληνες πολιτικούς.

 

Κι αυτό γιατί, αν εξαιρέσουμε κάποιους φανατικούς, κομματικούς οπαδούς, αρκετούς "βολεμένους" που δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους και πολλούς που θα ήθελαν να αποκτήσουν και αυτοί "μοίρα στον ήλιο του ελληνικού δημοσίου", ουδείς σχετικά νουνεχής άνθρωπος δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τέτοιες "λαϊκιστικές" πρακτικές..

 

 

Μόνο ιλαρή διάθεση μπορεί να προκαλέσει, σε αυτή τη χρονική στιγμή, το..όψιμο "σύνθημα αντεπίθεσης" από την πλευρά Αλέξη Τσίπρα-ο οποίος φαίνεται πως "ανακάλυψε" εκ νέου, ρητορικά, τον..τρίτο δρόμο προς τον "Πασοκισμό"- και οι νεφελώδεις και απροσδιόριστες "υποσχέσεις παροχολογίας" από την πλευρά κορυφαίων Υπουργών. 

 

(Ειρήσθω εν παρόδω, οι κυρίες Παπακώστα και Ξενογιαννακοπούλου ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν την καλή τους τύχη..)

 

Από την άλλη, η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμφανιστεί "παιδί του λαού"-όχι τύπου "Νίκος Ξανθόπουλος", ακόμα, αλλά προς τα εκεί πηγαίνει το πράγμα-, ενώ είναι ένας κατεξοχήν αστός πολιτικός, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κλασικό δείγμα ενός διαφαινόμενου "επικοινωνιακού ολέθρου"..

 

Παρότι ο υπογράφων φρονεί πως ο Κυριάκος θα επικρατήσει, εύκολα ή δύσκολα, στις εκλογές, φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία, ως κομματικός σχηματισμός, δεν μπορεί να "ξεφύγει" από την κάκιστη, επικοινωνιακή στρατηγική της..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.