Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Παίρνει.."φωτιά" η Ν.Δ. στην Πελοπόννησο

Βρισκόμαστε προς το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε "αναμμένα κάρβουνα" πελοποννησιακής προέλευσης..

 

Η δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας, κ. Νίκα, ο οποίος, ουσιαστικά, ζήτησε τη στήριξη της Ν.Δ. για να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αλλά και οι τοποθετήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος οι οποίοι αποκλείουν το ενδεχόμενο να στηριχθεί-πάλι- ο Πέτρος Τατούλης από τη Ν.Δ., αρχίζουν να διαμορφώνουν ένα σκηνικό επίσημης, πια, πόλωσης μεταξύ των δυο μερών.

 

Η παρασκηνιακή δραστηριότητα στο συγκεκριμένο θέμα, έχει ξεκινήσει, φυσικά, εδώ και πολύ καιρό, αλλά, καθώς πλησιάζει η εκλογική "μάχη", τα δυο στρατόπεδα προσπαθούν να μετρήσουν τις πραγματικές τους δυνάμεις και, κυρίως, να αποσπάσουν την πρωτοβουλία από τον αντίπαλο.

 

Αντιλαμβάνεστε πως, καθώς ο όποιος υποψήφιος λάβει το χρίσμα της συντηρητικής παράταξης καθίσταται βασικός διεκδικητής της εκλογικής νίκης, δεν είναι καθολου τυχαίο πως στελέχη της Ν.Δ. "καίνε"- ή αυτό επιδιώκουν- τις πιθανότητες Τατούλη για μια, έστω, "άτυπη" στήριξη από την αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Από την άλλη, ο κ. Νίκας δεν είναι ο μόνος που επιθυμεί να κατέλθει στις εκλογές ως "επίσημος υποψήφιος" της Ν.Δ..Επιπρόσθετα, ένα από τα "βαριά χαρτιά" της παράταξης που έχει διατελέσει και Πρωθυπουργός, πολιτεύεται ως ο απόλυτος ρυθμιστής των θεμάτων της Πελοποννήσου που αφορούν τη Ν.Δ., γεγονός το οποίο μπορεί και να εξελιχθεί σε "μπούμερανγκ", αν έχουν έστω και μικρή δόση αληθείας τα όσα "ψιθυρίζονται" σε δημοσιογραφικά, πολιτικά ή..παραπολιτικά γραφεία των Αθηνών, σχετικά με μια έρευνα των εισαγγελικών αρχών που βρίσκεται σε εξέλιξη..

 

Σε κάθε περίπτωση, ο νυν Περιφερειάρχης δηλώνει-όπου βρεθεί κι όπου σταθεί- πως η δύναμή του εκπορεύεται αποκλειστικά από τους πολίτες, επισημαίνοντας προς πάσα κατεύθυνση πως η "Νέα Πελοπόννησος" δεν χρειάζεται ούτε επιθυμεί "χρίσματα" από ένα "χρεοκοπημένο και παρωχημένο" κομματικό σύστημα.

 

Ωστόσο, η παρουσία πολλών στελεχών της Ν.Δ. στην παράταξη του κ. Τατούλη -ακόμα και τώρα, παρά την αποχώρηση ορισμένων-, δημιουργεί έναν εύλογο προβληματισμό, σχετικά με το κατά πόσον θα μπορέσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου να "απορροφήσει" τους κραδασμούς που φέρνει η, διαφαινόμενη, συμβολική "απομυθοποίησή" του από το κόμμα του οποίου, μάλιστα, ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο τελευταίος, φυσικά, είναι γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τον οποίο ως αρχηγό, εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής ο Πέτρος Τατούλης, το 1990. Οπωσδήποτε, ο κ. Τατούλης είναι κατεξοχήν σε θέση να εκτιμήσει τη λεπτή αυτή "ειρωνεία"..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.