Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Δεοντολογία" από..άσχετους για μια φωτογραφία!

Κάποιοι νομίζουν πως θα χειραγωγήσουν μέσα ενημέρωσης, δημοσιεύοντας εμφανώς ανόητες και αναπόδεικτες-για να μην πούμε συκοφαντικές-απόψεις

 

Η "κατακρεούργηση" δε της ελληνικής γλώσσας, είναι ενδεικτική της ποιότητας των μη-επιχειρημάτων τους..

 

Προφανώς, κάποιοι δεν "βολεύονται" από την πραγματικότητα.. Η τελευταία αναφέρει πως ο νυν Δήμαρχος Τρίπολης είναι "πολύ κοντά" στον ΣΥΡΙΖΑ- όσον αφορά τη στήριξή του στις επερχόμενες εκλογές για τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.

 

Ο κ. Στάικος, στη συνέντευξη που είχε την καλοσύνη να μας παραχωρήσει, σε καμία περίπτωση δεν μίλησε περί ειλημμένης απόφασης, ίσα ίσα προέβαλε τη συλλογική διαδικασία που διέπει το Κυβερνών κόμμα..

 

Άλλοι, όμως, είτε είναι ανόητοι είτε υποκριτές και αναφέρουν πως, δήθεν, η παράταξη του νυν Δημάρχου είναι "ανεξάρτητη" και, άρα, δεν επιθυμεί "χρίσματα"..

 

Το κατά πόσον ο κ. Παυλής δεν επιθυμεί "χρίσματα", θα μπορούσε, φανταζόμαστε, να το απαντήσει μόνος του και όχι δια.."αναρμοδίων αντιπροσώπων"!

 

Και, μάλιστα, τόσο προκλητικά άσχετων, που έχουν το θράσος να δηλώνουν-απευθυνόμενοι, προφανώς, σε προκατειλημμένους ακροατές/αναγνώστες- πως δημοσιογραφία είναι η στείρα αναπαραγωγή "επισήμων" τοποθετήσεων ανθρώπων που έχουν εκλεγεί σε κάποιο δημόσιο θώκο..

 

Να ξαναπούμε πως "δημοσιογραφία" είναι η "παράθεση, ερμηνεία και μετάδοση" δηλώσεων ή ειδήσεων στους πολίτες, σύμφωνα με τις ικανότητες και την εμπειρία του εκάστοτε δημοσιογράφου.

 

Αν κάποιοι έχουν "συνηθίσει" στη, λεγόμενη, " αποστειρωμένη δημοσιογραφία του δελτίου τύπου", δεν φταίει ο arcadia 938 γι'αυτό.. Eπίσης, "δημοσιογραφία" δεν είναι μόνο το λεγόμενο "reportage".. Οφείλει να είναι και άλλα πράγματα-όσο κι αν κάποιοι δεν το επιθυμούν, γιατί επιμένουν να βιώνουν τη "φαντασίωσή" τους..

 

Οι επανειλημμένες προσπάθειες κάποιων, είτε παντελώς άσχετων είτε απλά "πεπλανημένων", να υποκαταστήσουν τη δημοσιογραφική δεοντολογία- επειδή έχουν μάθει να "ζουν" με κατευθυνόμενες ειδήσεις και αντίστοιχους φορείς του..δεκάευρου- δεν μας απασχολούν..

 

Ο ραδιοφωνικός μας σταθμός και οι ενημερωτικές μας ιστοσελίδες είναι, πάντα, ανοικτές, στην έκφραση οιασδήποτε θέσης και άποψης.

 

Άλλοι έχουν, κατά το παρελθόν, αποκλείσει την ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση και την πληροφορία.. Το θράσος τους είναι τέτοιο που μας εγκαλούν, οψίμως, για "αντιδεοντολογικές πρακτικές"..

 

Είναι, τουλάχιστον, γελοίο να εγκαλούμαστε από ανθρώπους που δηλώνουν πως "οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να εκφέρουν άποψη". Ενοχλεί, προφανώς, η δυνατότητα επαγγελματιών να έχουν και να εκφέρουν άποψη, ακόμα και να ερμηνεύουν συνεντεύξεις πολιτικών προσώπων, βασιζόμενοι σε αξιόπιστες πληροφορίες  και στοιχεία..

 

Πραγματικά, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι: "Quod erat demostrandum".. 

 

(Κεντρική φώτο η.."πέτρα του σκανδάλου", για ανθρώπους που έχουν, εμφανέστατα, εγκαταλείψει την εγγράμματη κουλτούρα..)

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.