Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Πίσω από τα "φώτα" του Χοροδράματος..

Οι δυσκολίες μιας μεγάλης παραγωγής, οι προσπάθειες των εμπλεκομένων και το "παρασκήνιο"..

 

Το θεατρικό δρώμενο, εμπνευσμένο από την Άλωση της Τριπολιτσάς-και όχι την "απελευθέρωση", ένας επιθετικός προσδιορισμός πλήρως ανιστόρητος-, παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά στην Τρίπολη, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, αποσπώντας θετικές κριτικές αλλά και αρνητικά σχόλια, κάποια δικαιολογημένα και πολλά εντελώς άστοχα..

 

Οπωσδήποτε, το θέμα που, δυστυχώς, κυριάρχησε ήταν η αποχώρηση από το δρώμενο μελών μεσσηνιακού συλλόγου, λόγω της σύλληψής τους από τις αστυνομικές αρχές για οπλοκατοχή, χωρίς την απαραίτητη άδεια. Γεγονός πολύ δυσάρεστο και ατυχές, καθώς οι συλληφθέντες θεώρησαν πως δεν έγιναν οι προσήκουσες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης για να τους συνδράμουν.

 

Αντίθετα, ευχαρίστησαν επίσημα την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις δικές της ενέργειες, δημιουργώντας μια "μίνι-κρίση", κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, σε μια διοργάνωση που-λόγω της φύσεώς της- είναι, έτσι κι αλλιώς, δύσκολο να υλοποιηθεί.

 

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να επισημανθεί πως η απρόσκοπτη συνέχεια της διοργάνωσης του δρωμένου, οφείλεται και στις προσπάθειες του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Βρέντα, ο οποίος ήταν, ουσιαστικά, αυτός που εκπροσώπησε τη δημοτική μας αρχή, καθ όλη την προετοιμασία των εκδηλώσεων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, υπήρξαν στιγμές έντασης αλλά και συγκίνησης, κατά τη διάρκεια των δοκιμών του θεατρικού δρωμένου. Χαρακτηριστική στιγμή, η προσπάθεια μιας εκ των βοηθών της κ. Ιγνατίου να εξηγήσει στα προσφυγόπουλα τι αφορούσε το δρώμενο και πως δεν έπρεπε να τρέχουν πάνω κάτω στην πλατεία γιατί εμπόδιζαν τις πρόβες. Οπωσδήποτε, ήταν ωραία εικόνα να παρακολουθούν οι πρόσφυγες ένα τέτοιου είδους δρώμενο.

 

Το αν δικαιώνεται ή όχι η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι κάτι που θα πρέπει να αποτιμηθεί, ψύχραιμα, όταν καταλαγιάσει ο "κουρνιαχτός"..Αλλά κανείς δεν μπορεί να ακυρώνει τις ανιδιοτελείς προσπάθειες των πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων, για οιονδήποτε λόγο.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.