Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Tρίπολη και "Σχολικό graffiti": Εκτόνωση ή βανδαλισμός; (photos)

Σε κάθε περίπτωση, κάποιες φράσεις που, κακώς, έχουν αναγραφεί σε σχολικά κτήρια, έχουν ενδιαφέρον από πολλές απόψεις..

 

Η εκφραστική δεινότητα των Ελλήνων που βρίσκονται σε εφηβική ηλικία, άλλοτε προκαλεί "απελπισία" άλλοτε θετικές, σχετικά, εντυπώσεις.

 

Κι αυτό γιατί διακρίνει κανείς μια "λεπτή" και ασύνειδη ειρωνεία σε φράσεις όπως το "Άραξε..7 ώρες είναι" ή ακόμα και έναν ακατέργαστο ρομαντισμό στο "Να θυμάσαι φίλε μου τα αόρατα φορτία"-αν και αυτό μπορεί να είναι αυτοσχέδιο "σκονάκι" για το μάθημα της Φυσικής..

 

Δεν λείπουν τα σχετικά "κλισέ" ("Να κοιτάς τ' αστέρια"), οι..αθυρόστομες κοινωνιολογικές προσεγγίσεις ("Το μπουρ...άκι που ονομάζεις κοινωνία μια μέρα θα σε κάψει") και η "φιλοσοφική μελαγχολία" ("Ακολούθα τα όνειρά σου μου είπαν..Αλλά δεν κάνω πια όνειρα")..

 

Και, τέλος, ένα εξαιρετικό δείγμα χιουμοριστικής διάθεσης, το οποίο είναι γραμμένο στα αγγλικά και το μεταφράζουμε: "Ποιος σκότωσε τον καλλιτέχνη; Α. Η αστυνομία, Β. Η κοινωνία, Γ. Η μητέρα σου."

 

Φυσικά, η φθορά δημόσια περιουσίας είναι καταδικαστέα, αλλά, κάποια στιγμή, θα πρέπει να αναρωτηθούμε και τι παράδειγμα δίνουμε εμείς στα παιδιά αυτά που, όπως φαίνεται, δεν υπολείπονται εξυπνάδας...

 

Ειδικά, αν σκεφθούμε ποια είναι τα πολιτιστικά πρότυπα που προβάλλει η νεοελληνική κοινωνία-και αγορά-, θα πρέπει να παραδεχθούμε ειλικρινώς πως δεν είναι καθόλου παράξενο που τα παιδιά καταφεύγουν σε πράξεις "εκτόνωσης", όπως οι παραπάνω..Και, μάλιστα, θα έπρεπε να είμαστε και "ευχαριστημένοι" που αρκούνται σε αυτές..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.