Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ένα πολύ ενδιαφέρον "πολιτικό" βράδυ στην Τρίπολη

Το.."ζουμί", που λέει κι ο λαός, από τις δυο παρουσιάσεις των υποψηφίων Περιφερειαρχών, κ. Μπουντρούκα και Νίκα

 

Τρία σημεία της Τρίπολης είχαν πολύ κόσμο από το απόγευμα έως και το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου 2018. Το Πνευματικό Κέντρο, ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και το Εργατικό Κέντρο.

 

Στον Ιερό Ναό δεν υπήρχε "πολιτικό ενδιαφέρον", αν και σαφώς οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, δίνουν ακόμα και σε τέτοιες εκδηλώσεις ένα αμιγώς πολιτικό χρώμα.

 

Ωστόσο, είχαμε δυο καθαρά πολιτικές εκδηλώσεις στην πόλη μας: Αυτή του Κινήματος Αλλαγής στο Πνευματικό Κέντρο και αυτή της Ν.Δ. στο εργατικό Κέντρο.

 

Μπορείτε να δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα μας. Εδώ θα διαβάσετε τα παραλειπόμενα και το παρασκήνιο, όπως αυτό διαμορφώθηκε και διαμορφώνεται συνεχώς, σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε Περιφέρεια και Δήμο Τρίπολης.

 

"Ο αδιαμφισβήτητος επόμενος Δήμαρχος Τρίπολης"

 

Για το Γιάννη Σμυρνιώτη ο λόγος, ο οποίος δεν θα πάρει φυσικά "χρίσμα" από τη Ν.Δ.- η οποία δεν θα προβεί γενικά σε τέτοια διαδικασία-, αλλά έλαβε, ουσιαστικά, την "επίσημη" στήριξη της παράταξης μέσω των λεγομένων του κ. Κώστα Βλάση αλλά και την αμέριστη υποστήριξη του κ. Νίκα.

Άλλωστε, σχεδόν σύσσωμη η παράταξη "Νέα Τρίπολη" βρέθηκε στο Εργατικό Κέντρο. 

Από την άλλη, είδαμε και πολλούς παλαιότερα εκλεγμένους αιρετούς, οι οποίοι επανεμφανίζονται (δριμύτεροι..;) στο πλευρό του κ. Νίκα, όπως ο Αντιδήμαρχος-επί δημαρχίας Δημοσθένη Σωτηρόπουλου- Τρίπολης, κ. Λαμπρόπουλος. Άλλοι "πρωτοκλασάτοι" έλειπαν, αλλά δικαιολογημένα, καθώς είτε δεν υπήρξε σωστή ενημέρωσή τους είτε είχαν υποχρεώσεις συνδικαλιστικού χαρακτήρα.

Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ την αυτοκριτική αξιοπρέπεια του Προέδρου της ΝΟΔΕ, κ. Κατσίπου, ο οποίος ζήτησε "συγγνώμη" από τον κ. Λυκουρέντζο που απουσίαζε άθελά του.

 

"Εγώ είμαι καλεσμένος!"

 

Τάδε έφη Δημήτρης Παυλής, στο Πνευματικό Κέντρο, λίγο πριν ξεκινήσει η πολιτική εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ για την παρουσίαση του κ. Ιωάννη Μπουντρούκα ως ανεξάρτητου υποψηφίου και επικεφαλής της "Πελοποννησιακής Συμμαχίας 2019", στηριζόμενου από το Κίνημα. Ο Δήμαρχος Τρίπολης μας επανέλαβε πως είναι "ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός". Στο Πνευματικό Κέντρο βρέθηκαν και άλλοι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι: Οι κ. Τζιούμης και Βόσνος, οι οποίοι άκουσαν τον κ. Χρήστο Πολυζωγόπουλο να προαναγγέλλει στήριξη του Κινήματος στο νυν Δήμαρχο. Ίσως, γι'αυτό ήταν και τόσο καλή η διάθεση του κ. Παυλή. Φανταστείτε να τον στηρίξει και ο..ΣΥΡΙΖΑ!

 

Η θέση Τατούλη και το "ξεκαθάρισμα λογαριασμών"

 

Να περιμένουμε την παραίτηση και του κ. Κατσίρη από την παράταξη "Νέα Πελοπόννησος", καθώς ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Αρκαδίας επέλεξε τον "κομματικό πατριωτισμό" και όχι τον λεγόμενο "ακομμάτιστο".. Την ίδια ώρα, ένας άλλος Περιφερειακός Σύμβουλος που εξελέγη δις με τον κ. Τατούλη- ο κ. Ντάνος- βρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Κατά τα λοιπά, όλες οι πληροφορίες και οι.."διαρροές" εμφανίζουν να δημιουργείται ένα άτυπο "μέτωπο" αντι-Τατουλικού χαρακτήρα απ' όλα σχεδόν τα κόμματα στην Πελοπόννησο. Φυσικά, όλα θα ξεκαθαρίσουν -αρκετά- με την ανακοίνωση όλων των υποψηφιοτήτων. Οπωσδήποτε, όμως, ο νυν Περιφερειάρχης δέχεται "πιέσεις" και "βέλη" από παντού. Το γεγονός αυτό δείχνει αφενός να τον πεισμώνει περισσότερο, αφετέρου να τον οδηγεί και σε "προσωπικές επιθέσεις". Ο κ. Νίκας, από την Τρίπολη, επιβεβαίωσε πως δεν θα ακολουθήσει αυτή την τακτική προεκλογικά. Άλλωστε, η μη καταφυγή σε τέτοιου είδους επιθέσεις, είναι η πάγια τακτική του Δημάρχου Καλαμάτας.

 

 

"Θα παραιτηθώ απ΄ όλες τις θέσεις που κατέχω" (Ιωάννης Μπουντρούκας)

 

Ο πρώην, οσονούπω, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ξεκαθάρισε απόψε τη θέση του σε σχέση με αυτό το ζήτημα που είναι προφανές πως έχει συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Άλλοι δεν έχουν δηλώσει ακόμα τι θα πράξουν, είτε έχουν δηλώσει υποψηφιότητα είτε θα το κάνουν άμεσα.. 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.