Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Πως να κερδίσετε τις εκλογές" vol 1.

Σήμερα: Το φαινόμενο "Ντόναλντ Τραμπ" και πως να το "αντιγράψετε" με σκοπό τη σίγουρη επιτυχία

 

O arcadia 938.gr και η παρούσα στήλη, θέλοντας να συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ξεκινούν, από σήμερα, τη δημοσίευση μιας σειράς άρθρων που απευθύνονται, κυρίως, σε υποψηφίους οιασδήποτε εκλογικής διαδικασίας.

 

Ήτοι, ουσιαστικά, είναι μια κοινωνική προσφορά που απευθύνεται σε όλους-σχεδόν- τους Έλληνες, καθώς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν συμμετάσχει σε κάποιου είδους εκλογή..

 

Η σημαίνουσα αυτή σειρά άρθρων θα βασίζεται στις επικοινωνιακές πρακτικές που ακολούθησαν και ακολουθούν προσωπικότητες της Ελληνικής και Παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, σημειώνοντας αξιοζήλευτες επιτυχίες. 

 

Επιπρόσθετα, θα βασιστούμε στα κλασσικά (κεντρική φωτογραφία), αλλά και νεωτεριστικά, εγχειρίδια πολιτικής επικοινωνίας που διδάσκονται στα σημαντικότερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

 

Αντικείμενο του σημερινού άρθρου αποτελεί το "success story" του νυν Προέδρου των ΗΠΑ, του κ. Τραμπ. O τελευταίος αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, παράδειγμα επιτυχημένης χρήσης των "εργαλείων" της επικοινωνίας, προκειμένου να "προσπελαστεί" το κοινό.

 

Οι δέκα βασικοί άξονες ή δόγματα του "μοντέλου" Τραμπ:

 

"Μην διστάζετε να λέτε ψέμματα, όποτε είναι απαραίτητο. Έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν πιστεύει τους πολιτικούς".

 

"Να διακρίνεται τα πράγματα σε "καλά" και "κακά".

 

"Δημιουργήστε όσο περισσότερο "φόβο" μπορείτε, γύρω από ένα υπαρκτό πρόβλημα."

 

"Όταν ο παραπάνω "φόβος" είναι πρώτο θέμα στα ΜΜΕ, εμφανίστε μια εφικτή και "κατανοητή" λύση. Δεν έχει σημασία αν λύνει όντως το πρόβλημα. Σημασία έχει να πείσετε τους "απλούς" ανθρώπους."

 

"Να είστε διασκεδαστικός, όχι ουσιαστικός ή λογικός. Τα "μου αρέσει" και οι "θεάσεις" είναι ο σκοπός."

 

"Να "προκαλείτε" με γενικόλογα τους αντιπάλους σας και, όταν κάποιος εξ αυτών κάνει το λάθος να απαντήσει, τότε να επιτίθεστε προσωπικά."

 

"Να χρησιμοποιείτε "τσιτάτα" μόνο από δημοφιλείς και "λαϊκούς" επώνυμους."

 

"Να είστε, ρητορικώς, "αντισυστημικός", εναντίον όλων των "ελίτ"-ακόμα κι αν, εκ φύσεως, ανήκετε κι εσείς εκεί".

 

"Όποια ΜΜΕ σας ασκούν κριτική, να τα "βαφτίζετε" αναξιόπιστα."

 

"Πάνω απ' όλα, να θυμάστε πάντα πως η έννοια "the common nonsense" (η κοινή ανοησία) είναι περισσότερο αποδεκτή σήμερα από την έννοια "the common sense" (ο κοινός νους)."

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.