Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ιστορική καταδίκη Μητροπολίτη για ομοφοβικά σχόλια

Eλληνικό δικαστήριο "τόλμησε" να εκδώσει καταδικαστική απόφαση εναντίον Μητροπολίτη για παραβίαση του νόμου

 

Συγκεκριμένα, την ενοχή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, ο οποίος κατηγορείται για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, μετά την ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό ιστολόγιό του και είχε καταφερθεί κατά των ομοφυλοφίλων αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου.

 

 Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή, ωστόσο ο συμβολικός χαρακτήρας της καταδίκης είναι ιδιαίτερα σημαντικός, δεδομένου πως είχε προηγηθεί η αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου.

 

Ας δούμε, όμως, τι δήλωσε σχετικά ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Νίκος Αλιβιζάτος:

 

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους που καταδικάζεται από πολιτικό δικαστήριο Μητροπολίτης. Είναι μια μεγάλη τομή. Καταδικάστηκε όχι μόνο για ρατσιστικό λόγο αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Αυτό δημιουργεί ένα σημαντικό δικαστικό προηγούμενο.

Τέσσερις μητροπολίτες πήγαν στο δικαστήριο για να τον υπερασπιστούν. Υπάρχει ολόκληρη τάση στο εσωτερικό της Εκκλησίας που υποστηρίζεται τέτοιες αντιλήψεις και δείχνουν να ζουν σε άλλες εποχές.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για τον πολιτικό γάμο υπενθυμίζει ότι η επίσημη θέση της Εκκλησίας είναι πως αποτελεί "πορνεία" και έχει δώσει εντολή στους ιερείς να μην τελούν κηδεία σε ανθρώπους που έχουν τελέσει πολιτικό γάμο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.