Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τρίπολη: Η "εικόνα" των υποψηφίων Δημάρχων

Έχουμε πάρει μια πρώτη καθαρά προεκλογική εικόνα απ' όλους τους υποψηφίους Δημάρχους για την Τρίπολη αλλά το "δια ταύτα" παραμένει ασαφές..

 

Ας κάνουμε, όμως, ένα μίνι απολογισμό των δεδομένων, όσον αφορά τη ρητορική που μετέρχονται οι επτά υποψήφιοι Δήμαρχοι έως τώρα-χωρίς αυτό να σημαίνει πως είμαστε βέβαιοι ότι θα παραμείνουν τόσοι έως το τέλος..

 

Δημήτρης Παυλής: Ο νυν Δήμαρχος Τρίπολης προσπαθεί να πείσει τους δημότες πως, αφενός, δεν είχε την αντικειμενική δυνατότητα να υλοποιήσει τις προηγούμενες δεσμεύσεις του λόγω "εξωτερικών" παραγόντων, αφετέρου πως έχει προετοιμάσει το έδαφος για να πραγματοποιήσει έργα που θ' αλλάξουν την πόλη. Ο ουσιαστικός χρόνος, όμως, που του απομένει για να υποστηρίξει τα λόγια με πράξεις, είναι περιορισμένος ασφυκτικά. "Κομβικό" σημείο θα αποδειχθεί ο απολογισμός που δήλωσε πως θα πραγματοποιήσει και όχι οι στηρίξεις από κομματικούς σχηματισμούς. 

 

Γιάννης Σμυρνιώτης: Ο πρώην Δήμαρχος εμφανίζει μια "σιγουριά" για την επικράτησή του, παλαιότερα ωστόσο κάτι ανάλογο εξελίχθηκε σε "μπούμερανγκ"..Ο κ. Σμυρνιώτης προχώρησε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τον πρώτο χρόνο της νέας δημαρχιακής θητείας, μόνος αυτός ανάμεσα στους υποψηφίους, ποντάροντας στην εμπειρία που ήδη διαθέτει. Η στήριξη από το κόμμα της Ν.Δ. είναι σημαντικός παράγοντας επιτυχίας, ακόμα και αν δεν έχει το χαρακτήρα "χρίσματος".

 

Κώστας Τζιούμης: Ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο" φαίνεται πως διεκδικεί με αξιώσεις σημαντικό ποσοστό της ψήφου των δημοτών, η "δυναμική" δε που διαθέτει η υποψηφιότητά του έχει ακόμα περιθώρια περαιτέρω εξέλιξης. Είναι χαρακτηριστικό, όμως, πως η ρητορική του υιοθετεί ήδη στοιχεία ενός "δημοφιλούς λαϊκισμού", πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί "ατυχές", μακροπρόθεσμα.

 

Νίκος Τσιαμούλος: Ο κ. Τσιαμούλος διαθέτει την "ορμητικότητα" της νεότητας και είναι, σχετικά, "άφθαρτος". "Ποντάρει" στις επικοινωνιακού τύπου κινήσεις αλλά και σε προτάσεις για την "αναδόμηση" της λειτουργίας του Δήμου συνολικά, πράγμα που είναι σίγουρα βασικό ζητούμενο. 

 

Δημήτρης Βόσνος: Ο πρώην Δήμαρχος Τεγέας και πρώην Αντιδήμαρχος Τρίπολης, έχει τη δυνατότητα να "παίξει" ρυθμιστικό ρόλο στις δημοτικές εκλογές, αν μπορέσει να αντεπεξέλθει στις αντιξοότητες που θα παρουσιαστούν. Η εκδήλωση της παράταξής του, στις 10 Φεβρουαρίου, θα μας "πει" πολλά για το προσεχές μέλλον. 

 

Κωνσταντίνος Κατσαφάνας: Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα έχει "ιδιαίτερα" χαρακτηριστικά γιατί φιλοδοξεί να εκφράσει όχι το "αστικό" κομμάτι της πόλης αλλά τα χωριά. Οπωσδήποτε, η "ρομαντική" ιδέα για επιστροφή στον "κοινοτισμό", προσελκύει ανθρώπους που έχουν βιώσει την περίοδο της αστικοποίησης ως "αρνητική".

 

Ευάγγελος Γούργαρης: Εδώ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μιλάμε για μια καθαρά κομματική υποψηφιότητα που βρίσκεται στον αντίποδα όλων των άλλων. Σχεδόν δεδομένη η εκπροσώπηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω και απλής αναλογικής, αλλά, επίσης, σχεδόν δεδομένη και η θέση περί μη συνεργασίας.

 

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως, για πρώτη φορά στην πολιτική μας αυτοδιοικητική ιστορία, είναι εξίσου σημαντικό το ποιος τελικά θα αναδειχθεί "Δήμαρχος" με το ποιοι θα εκλεγούν "Σύμβουλοι" και ποιες "συνεργασίες" ή "συμμαχίες" θα προκύψουν..

 

Οπωσδήποτε, οι ήδη εκλεγμένοι επικεφαλής παρατάξεων που διεκδικούν ξανά τη Δημαρχία, δεν έχουν, θα έλεγε κανείς, λόγο να προχωρήσουν σε δεσμευτικές δηλώσεις, αφού αρκεί να επισημαίνουν την "ανυπαρξία" της νυν Δημοτικής Αρχής και να "χτίζουν" επάνω στην απογοήτευση και τον εκνευρισμό των δημοτών.

 

Ωστόσο, αν πιστεύει κανείς πως θα είναι "εύκολο" να προσελκύσει την ψήφο των δημοτών υποσχόμενος πως θα εφαρμόσει ασαφείς και "εκσυγχρονιστικού" τύπου αρχές και δράσεις, μάλλον βρίσκεται σε άλλη..πόλη!

 

Η Τρίπολη, δυστυχώς, έχει βασικά προβλήματα δυσεπίλυτα και, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, δείχνει να έχει απορρυθμιστεί εντελώς, όσον αφορά τη λειτουργία της..

 

Από την άλλη, είναι γεγονός πως υφίσταται "άγνοια" των δημοτών περί των θεμάτων που ταλανίζουν το Δήμο και, σε συνδυασμό με την "παραδοσιακή" αντίληψη διεξαγωγής των εκλογών, το γεγονός αυτό ευνοεί πρακτικές "συναλλαγής" και "πολιτικαντισμού"..

 

Τέλος, η στήλη θα κάνει απολογισμό της απερχόμενης δημοτικής αρχής-σύμφωνα με τα στοιχεία αλλά και τις πληροφορίες μας, όπως και απολογισμό για το δημοτικό συμβούλιο..Αυτά, μετά τις 15 Απριλίου, οπότε και θα έχει, ουσιαστικά, λήξει η θητεία των παραπάνω..

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.