Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Μπουρδέλο" με..κοκκινοπράσινα στρίνγκς!

Ο αγώνας μπάσκετ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στις 13 Φεβρουαρίου 2019 στο ΟΑΚΑ, συνοψίζει καλύτερα από χίλιες, "βαθυστόχαστες" αναλύσεις την κατάσταση της νεοελληνικής κοινωνίας

 

Όταν οι προβεβλημένοι, κοινωνικά και οικονομικά, εκπρόσωποι ενός κοινωνικού μορφώματος συμπεριφέρονται σαν να είναι "οπαδοί της κατώτερης υποστάθμης", τι μπορεί, αλήθεια, να περιμένει κανείς από τους αντιστοίχους "ανώνυμους"..;

 

Δυστυχώς, ένθεν κακείθεν, η αντίληψη "πλερώνω και θα κάνω ότι γουστάρω" εμφανίζεται ως φυσιολογική και επιβεβλημένη.

 

Κατά τη λογική αυτή, η μια πλευρά μπορεί να εξευτελίζει θεσμούς και κανόνες-εφόσον, μάλιστα, ουσιαστικά δεν υπάρχουν σοβαρές κυρώσεις- και η άλλη να εξευτελίζει τον ίδιο τον αθλητισμό και το καλό γούστο!

Όποιος νομίζει πως η "ιλαροτραγωδία" του ΟΑΚΑ αφορά μόνο το χώρο του ελληνικού μπάσκετ, πλανάται πλάνην οικτρά..Πρόκειται για χαρακτηριστική έκφανση του πως αντιλαμβάνεται η ελληνική κοινωνία το "Fair Play" ή το "Ευ αγωνίζεσθαι", αν προτιμάτε.

 

Επιπρόσθετα, αναδεικνύει, με εμφατικό τρόπο, την επικράτηση μιας νοοτροπίας που βασίζεται σε  έναν κώδικα συμπεριφοράς που κύριά του χαρακτηριστικά είναι η "τζάμπα μαγκιά", ο μη σεβασμός κανόνων και θεσμών και η "επαρχιώτικη νοοτροπία".

 

Δεν θα επιχειρήσουμε ανάλυση, διότι η στήλη δεν είναι "ειδική" σε θέματα που άπτονται της ψυχανάλυσης, της διπολικής διαταραχής και της μεγαλομανίας..

 

Tο χειρότερο απ' όλα είναι, φυσικά, το ότι οι εκατέρωθεν συμπεριφορές βρίσκουν απολύτως σύμφωνη τη μάζα των "οπαδών", οι οποίοι, με αυτό τον τρόπο, δηλώνουν πως δεν είναι και πολύ καλά, από πνευματική άποψη. 

 

Είναι δε, τουλάχιστον, "γραφικό" να παραλληλίζονται ενέργειες, όπως αυτή της διοίκησης του ΟΣΦΠ, με άλλες ενέργειες που είχαν ως στόχο να καταδείξουν και να στηλιτεύσουν μια κατεστημένη πρακτική ή νοοτροπία-βλέπε αντίδραση αθλητών στις ΗΠΑ κατά των διακρίσεων.

 

Απλά, θα υπενθυμίσουμε πως, κάποτε, το ελληνικό μπάσκετ αποτελούσε πρότυπο οργάνωσης και αποτελεσματικότητας στην Ελλάδα. Αυτό το "κάποτε" μοιάζει πολύ μακρινό πλέον..

 

ΥΓ. Το εσώρουχο στη φωτογραφία, δεν είναι τύπου "string"..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.