Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Σοκ και Δέος": Τι θα συμβεί αν "πέσουν" τα social media

"Eφιαλτικά" σενάρια μιας "δυστοπικής" φαντασίας

 

Φανταστείτε πως ξυπνάτε μια μέρα και για κάποιον, απροσδιόριστο, λόγο ανακαλύπτετε πως έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας όλα τα λεγόμενα "μέσα κοινωνικής δικτύωσης", ήτοι κυρίως το Facebook, το Twitter, το instagram και το Youtube!

 

Ποιες θα είναι οι  συνέπειες ενός τέτοιου "πολιτισμικού σοκ";

 

Oι 10 βασικότερες, κατά την άποψή μας:

 

-Τα ΜΜΕ θα "αναγκαστούν" να ασχοληθούν περισσότερο με τα πραγματικά προβλήματα και όχι με το τι δηλώνουν οι πολιτικολογούντες γι' αυτά.

 

-Θ' αυξηθεί, κατακόρυφα, η τηλεθέαση και, λιγότερο, η ακροαματικότητα του ραδιοφώνου

 

-Κάποιοι θ' "ανακαλύψουν" το διάβασμα ή τις "ομάδες".

 

-Αρκετοί θα μείνουν είτε "άνεργοι" είτε "ανενεργοί"..

 

-Συμπτώματα καταθλιπτικής συμπεριφοράς θα εξαπλωθούν ταχύτατα στον δυτικό κόσμο, ενώ, παράλληλα, θα υπάρξει "αναβίωση" μαζικών κοινωνικών συμπεριφορών που θα βασίζονται σε "κινήματα" όπως το "Shopping Therapy", το "Sex, Drugs and Rock 'n' Roll" και το "Live fast, Die young"

 

-Οι κάθε είδους "συνωμοσιολόγοι" θα "μεταφράσουν" το φαινόμενο ως "θεϊκό σημάδι" και αρχή της "Αποκάλυψης".

 

-Τα ζευγάρια θα αρχίσουν να μιλάνε περισσότερο, γεγονός που είναι "δίκοπο μαχαίρι".

 

-Εταιρείες και προϊόντα που βασίζονται στην προώθησή τους μέσω social media, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα "επιβίωσης"

 

-Πολλοί "web junkies" θα το ρίξουν στο αλκοόλ, το κάπνισμα και άλλες "πατροπαράδοτες" μορφές  αντιμετώπισης της πραγματικότητας και

 

-Το συλλογικό "I.Q" θα εμφανίσει σημαντική άνοδο,  καθώς, εξ ανάγκης, το άτομο θα σκέφτεται περισσότερο και με πιο σύνθετο τρόπο.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.