Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ειδήσεις για.."ψαγμένους" αναγνώστες!

Πέντε ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο που δεν απασχολούν το "φιλοθεάμον" κοινό..

Απασχολημένο καθώς είναι με τον "ορυμαγδό" των ανούσιων πολιτικών αντιπαραθέσεων, τους υποψηφίους τα σκάνδαλα-εντός ή εκτός εισαγωγικών..- και τα ριάλιτι, που να βρει χρόνο για.."εναλλακτική" ενημέρωση..

Είναι γνωστό όμως πως οι αναγνώστες του arcadia 938.gr δεν αρκούνται σε μια "αποστειρωμένη" ενημέρωση, το αντίθετο μάλιστα..

 

Παρακάτω πέντε ειδήσεις που θα σας κάνουν να "πέσετε" από τα σύννεφα:

 

1. Τηλεόραση και εφημερίδες μοιράζονται την μερίδα του λέοντος από τα ποσά που διέθεσαν σε διαφημιστική δαπάνη για το 2018 οι δύο τράπεζες, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμα τις σχετικές συγκεντρωτικές λίστες, όπως ορίζει ο νόμος. Στα 5 εκατ. ευρώ τα ποσά που μοιράζονται οι πανελλαδικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, στα 7,2 εκατ. ευρώ οι εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, από το συνολικό ποσό των 21 εκατ. ευρώ που μοιράζουν μόλις οι δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

 

2. Γάλλοι ακτιβιστές κατά της κατανάλωσης κρέατος, οι οποίοι επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς εναντίον κρεοπωλείων κι εστιατορίων, που σερβίρουν κρέας, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από δικαστήριο στη Λιλ, στη βόρεια Γαλλία.

 

3. Στους 3.400 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλυτώσουν από τις εχθροπραξίες, που μαίνονται κοντά στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

 

4. Ένα σοβαρό περιστατικό πετρελαϊκής ρύπανσης θα επέφερε ολέθριες επιπτώσεις για δεκαετίες στην τουριστική βιομηχανία (ζημιά ύψους 5 δις ευρώ) και την αλιευτική δραστηριότητα του Ιονίου, της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης, κοστίζοντας στην εθνική οικονομία έως και 7.74 δις ευρώ με ονομαστικούς όρους (5,3 δις σε παρούσα αξία), σύμφωνα με μελέτη του WWF Ελλάς.

 

5. Σε μια όμορφη γωνιά των Αμπελοκήπων, μέσα στο πάρκο ΚΑΠΑΨ, το κοινωνικό καφέ "Μύρτιλο" είναι το πρώτο στην Ελλάδα που λειτουργεί έχοντας ως εργαζόμενους αποκλειστικά άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Η νέα του στέγη προήλθε μετά από παραχώρηση εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων ενός από τα κτίρια του πάρκου.

 

Χωρίς φωτογραφίες οι ειδήσεις (σαν δεν ντρεπόμαστε..), περισσότερα μπορείτε να βρείτε μόνοι σας..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.