Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια η.."φίμωση του ελεύθερου λόγου"!

"Παράξενη σύμπτωση" χαρακτηρίζεται από πολλούς η χορηγία δανείου από το ΔΝΤ προς το Εκουαδόρ λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του διάσημου δημοσιογράφου Ασσάνζ..

 

Ο Ασσάνζ διέμενε, όντας υπό καθεστώς "ασύλου", εδώ και χρόνια στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, καθώς διώκεται για "αποκάλυψη απορρήτων εγγράφων" από το κράτος των Η.Π.Α.

 

Το "άσυλο", όμως, έπαψε να ισχύει χθες και, ως αποτέλεσμα, ο Ασσάνζ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την πρεσβεία του Ισημερινού (ελληνική ονομασία του Εκουαδόρ), και αμέσως συνελήφθη από τις αρχές της Αγγλίας.

 

Υπάρχει αίτημα έκδοσής του στις Η.Π.Α., προκειμένου να δικαστεί. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Τζούλιαν Ασσάνζ είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, καθώς πολλοί υποστηρίζουν πως είναι ένας "μάρτυρας" της ελευθερίας του λόγου- όπως και άλλοι, ονομαζόμενοι ως "whistle-blowers", δηλαδή άνθρωποι που αποκαλύπτουν απόρρητες πληροφορίες που αφορούν κρατικούς οργανισμούς ή μυστικές υπηρεσίες ή ακόμα και επιχειρηματικές δραστηριότητες ανά τον κόσμο-, ενώ άλλοι επιμένουν πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που εκμεταλλεύεται τις πληροφορίες που άλλοι του παρέχουν προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά οφέλη.

 

Ειδικότερα, ο ρόλος που έπαιξε ο ίδιος-ιδρυτής των περίφημων "Wikileaks", μεταξύ άλλων- στις Προεδρικές Εκλογές των Η.Π.Α του 2016, είναι υπό διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές των Η.Π.Α.

 

Σε κάθε περίπτωση, η ανακοινωθείσα απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου-ενός οργανισμούς που, ουσιαστικά, ελέγχεται από τις Η.Π.Α.- να χορηγήσει δάνειο 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον Ισημερινό, προκειμένου να βοηθηθεί το πρόγραμμα οικονομικής ανόρθωσης της συγκεκριμένης χώρας, προκαλεί, τουλάχιστον, "θυμηδία"..

 

Από την άλλη, ποια Κυβέρνηση στον πλανήτη θα "θυσίαζε" μια τέτοιου ύψους οικονομική ενίσχυση για να υπερασπιστεί την "ελευθερία του λόγου"..; Καμία, πιστεύουμε...Ίσως, μόνο, κάποια Σκανδιναβικής χώρας, κι αυτό υπό προϋποθέσεις..

 

(φωτογραφία: Οι εκπρόσωποι του Ισημερινού ανακοινώνουν την επίτευξη της συμφωνίας δανεισμού της χώρας)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.