Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ελλάδα: "Ορατότης μηδέν"..

"Τι κάνετε, μωρέ;" θα κραύγαζε και σήμερα ο Νίκος Κούρκουλος, μπροστά σε φαινόμενα όπως αυτά που βιώσαμε την περίοδο του Πάσχα..

 

Επιπρόσθετα, η φράση "Όχι άλλο κάρβουνο", μάλλον, θα έπρεπε να αποτελεί το απόλυτο "σλόγκαν" για την περιγραφή της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η "νεωτερική" ελληνική κοινωνία, "βυθισμένη" μέσα στις ιστορικογενείς και βίαιες αντιφάσεις της..

 

Από τη μια μεριά, ο φιλοευρωπαϊσμός-έστω.."ανάγκα"-, η "πολιτική ορθότητα", η ανάγκη περί "εκσυγχρονισμού" και από την άλλη ο "μικροαστικός λαϊκισμός", η "ανατολίτικη νοοτροπία", η "βία" ως τρόπος ζωής και η, ουσιαστική, αδιαφορία για το "αύριο".

 

Η ψυχοπαθολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το "corpus" του νεοελληνικού κοινωνικού μορφώματος επιτείνεται από τα "αδηφάγα" ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-που εξελίσσονται σε μέσα μαζικής εκτόνωσης και "φαιάς προπαγάνδας"-, τη συμπεριφορά πολιτικών "ταγών" που προσπαθούν, ματαίως, να ισορροπήσουν μεταξύ της ψηφοθηρικής τους προσπάθειας και της ανάγκης ν' αρθρώσουν σύγχρονο λόγο και, τελικά, από τον "παραδοσιακό" τρόπο με τον οποίο είναι δομημένη και λειτουργεί η "καθημερινότητα" στην ημεδαπή.

 

Σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτηρίζαμε την Ελλάδα ως "σύγχρονο κράτος που διέπεται από αρχές και πρακτικές του δυτικού, αστικού και φιλελεύθερου πολιτισμικού γίγνεσθαι" αλλά ούτε και "μεταμοντέρνα εκδοχή ασιατικής σατραπείας"..

 

Η Ελλάδα ήταν και είναι ένα "μεσοβέζικο" κράτος, που "παραπαίει" μεταξύ ενός "ενδόξου παρελθόντος"-διότι μόνο το "ένδοξον" προβάλλεται..- και ενός "προβληματικού" παρόντος, με το τελευταίο αυτό να είναι, δυστυχώς, ιδιαίτερα δύσκολο ν' αντιμετωπιστεί χωρίς το αναπόφευκτο "πολιτικό και οικονομικό κόστος"..

 

Η αφελής,τυχοδιωκτική και επικίνδυνη αντιμετώπιση της παθολογίας ενός κοινωνικού συνόλου, είναι εμφανής ακόμα και σε "έρευνες" δημοσιογραφικού χαρακτήρα που προσπαθούν με "μελοδραματικούς" τίτλους που εμπεριέχουν όρους "φοβικούς"- όπως "θάνατος", "πόλεμος" κλπ-, να "πουλήσουν" στους ίδιους τους φορείς της παρακμής τη μίζερη πραγματικότητα που οι τελευταίοι βιώνουν..

 

Ήτοι, η χώρα έχει καταντήσει να τρέφεται από τις ίδιες τις "σάρκες" της και ο ιδιότυπος αυτός "κανιβαλισμός" έχει αρχίζει και επηρεάζει όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στην Ελλάδα.. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.