Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Μαντόνα, Ισλανδοί, Πόντιοι και.."πράσσειν άλογα"!

Η αντικειμενική έλλειψη αισθητικής μιας Eurovision συναντά την έλλειψη ευαισθησίας και την "πολιτικώς ορθή" υποκρισία ενός "pop idol"

 

Όσο γελοίο είναι να ταυτίζει κανείς όλους τους Ισραηλινούς με τις πρακτικές του κράτους τους σε σχέση με το "Παλαιστινιακό", άλλο τόσο γελοίο είναι να θεωρεί πως η εμφάνιση του "ξεπεσμένου" pop icon με το "brand name" Μαντόνα στο παρωχημένο τηλεοπτικό θέαμα της Eurovision, είχε "πολιτική" χροιά και έστειλε μήνυμα "συναδέλφωσης" στους ήδη "κουρασμένους" τηλεθεατές..

 

Σε μια ημέρα μνήμης για μια γενοκτονία-αυτή των Ποντίων από το Τουρκικό κράτος- που έχει "τραυματίσει" ανεξίτηλα τον Ελληνισμό, αυτό που μπορούμε με σιγουριά να πούμε είναι πως οι ενέργειες, διαχρονικά, "κρατών" εναντίον συγκεκριμένων εθνοτικών ομάδων, δεν είναι κάτι που θα έπρεπε ν' αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα, απλοϊκότητα και ανιστορισμό.

 

Είναι παράλογο να ισχυριστεί κανείς πως, στο θέμα της Παλαιστίνης ευθύνεται μόνο η Ισραηλινή πλευρά-ωστόσο, αυτή είναι που, ως "κυρίαρχη" στην περιοχή, θα έπρεπε να πρωτοστατεί στην επίτευξη μιας όσο το δυνατόν πιο δίκαιης διευθέτησης του χρόνιου προβλήματος και να μην αποδύεται, συχνά, σε εγκληματικές πράξεις κατά ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Αυτονόητο..

 

Την ίδια στιγμή, όποιος αντιμετωπίζει τη "γενοκτονία των Ποντίων" ως "επεισόδιο του Game of Thrones", με τους "δαίμονες" Τούρκους να ξεκληρίζουν τους Έλληνες του Πόντου από.."κακία" και "μίσος", είναι αφελής και επικίνδυνος- ειδικά, εφόσον, είναι και "πολιτικός ταγός".

 

Η δυνατότητα του "ανθρώπου" ως προς την επίλυση "αιματηρών" διαφορών μεταξύ κρατών-και όχι μόνο-, αναδεικνύεται όταν και τα δυο μέρη εγκαταλείπουν την "προπαγάνδα" και προσεγγίζουν την ορθολογική και επιστημολογική εξέταση της κατάστασης.

 

Ο "συναισθηματισμός" που εκμεταλλεύεται μια Madonna, μια κρατική οντότητα ή ακόμα και κόμματα για να εξασφαλίσουν "δημοφιλία", "οικονομική επιτυχία" ή ακόμα και ψήφους, οδηγεί μόνο σε διαιώνιση παθών και ρατσιστικών στερεοτύπων, που "θολώνουν" συνεχώς τα "λιμνάζοντα νερά"  ιστορικών διενέξεων που κανείς, σχεδόν, δεν φαίνεται να επιζητά την άμβλυνσή τους.

 

Αντίθετα, η στείρα εκμετάλλευση ιστορικοπολιτικών διενέξεων μεταξύ κρατών, ξεκινά από τα "υψηλότερα" κλιμάκια μια κοινωνικής δομής και φθάνει μέχρι και την ψηφοθηρία σ' εκλογές τοπικών κοινοτήτων..

 

Κι όμως, σ' αυτή την πολύπαθη και τόσο σημαντική γεωστρατηγικά περιοχή που ζούμε όλοι, Έλληνες, Τούρκοι, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, θα έπρεπε να υφίσταται μια "κοινή λογική" που αναφέρει πως, μέσα σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας, οφείλουμε να προχωρήσουμε σε "συνεννόηση" επ' αμοιβαία οικονομική ωφελεία όλων των εμπλεκομένων.

 

Αντ' αυτού, βλέπουμε δολοφονίες αμάχων, απειλές, έξαρση εθνικιστικών φαινομένων και σημαιούλες σε κακόγουστα shows..Kαι, καλά οι Ισλανδοί (φωτογραφία) στη Eurovision το "κομμάτι" τους κάνουν οι άνθρωποι..Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα..

 

Δεν νοείται να ισχυρίζεται κάποιος πως διαπνέεται από τις αξίες του "ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού" ή του "διαφωτισμού" και, παράλληλα, να συμπεριφέρεται συνεχώς ως φορέας των αξιών της.."trash" pop κουλτούρας και των πανηγυριών της..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.