Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Πελοπόννησος: Ποιος "προηγείται" τελικά..;

"Αντιφατικά" μηνύματα εκπέμπονται από έρευνες κοινής γνώμης σχετικά με τις Περιφερειακές Εκλογές στην Πελοπόννησο

 

Ειδικότερα, εφημερίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου-που εκδίδεται στη Μεσσηνία- δημοσίευσε έρευνα όπου εμφανίζεται να προηγείται, με "βραχεία" κεφαλή, ο κ. Νίκας απέναντι στον κ. Τατούλη, όσον αφορά την "πρόθεση ψήφου" των Πελοποννησίων. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό ισχύει και για την πρώτη αλλά και για τη δεύτερη Κυριακή.

 

Ουσιαστικά, η έρευνα "δείχνει" ντέρμπι μεταξύ των κ. Νίκα και Τατούλη, οι οποίοι έχουν μεγάλη απόσταση από τον τρίτο, κ. Δέδε. Ο τελευταίος, ωστόσο, θα έλεγε κανείς πως αποκτά ρόλο "ρυθμιστή", αν και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση στο ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές μεταξύ πρώτου και δευτέρου γύρου, ελέω και του φετινού συστήματος διεξαγωγής (σ.σ. Να υπενθυμίσουμε πως οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι εκλέγονται, οριστικά και αμετάκλητα, από τον πρώτο γύρο).

 

Την ίδια στιγμή, έτερα ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με δημοσιεύσεις τους, προβάλλουν το γεγονός πως "σύμφωνα με πληροφορίες" άλλη δημοσκοπική έρευνα φέρεται να παρουσιάζει μεγάλο προβάδισμα του κ. Τατούλη.

 

Βεβαίως, υπάρχουν και οι λεγόμενες "στοιχηματικές αποδόσεις" που φέτος, για πρώτη φορά, άρχισαν ν' αποτελούν "σημείο αναφοράς"- τηρουμένων των αναλογιών- στην Ελληνική πολιτική διαδικασία, "ξεπερνώντας" το στενό πλαίσιο της αθλητικής δραστηριότητας.

 

Το τελευταίο αυτό "φαινόμενο", βέβαια, συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στην πιο παλαιά, αστική, φιλελεύθερη δημοκρατία του Δυτικού Κόσμου άρα δεν θα έπρεπε ίσως να "ξενίζει"..

 

Για την "ιστορία", να σας ενημερώσουμε πως, σύμφωνα με τις αποδόσεις που δίνει για την σωστή πρόβλεψη του αποτελέσματος των Περιφερειακών εκλογών η εταιρεία "stoiximan.gr", ο Πέτρος Τατούλης εμφανίζεται ως "φαβορί" (απόδοση 1.25) ενώ ο κ. Νίκας "δυνατό" αουτσάιντερ (απόδοση 3.50).

 

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να σημειώσουμε πως είναι, εν μέρει θεμιτό, μέσα στον "κυκεώνα" μιας τόσο "ιδιόμορφης" προεκλογικής περιόδου να υπάρχει ένας "επικοινωνιακός διαγκωνισμός" μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι πρέπον ή "δημοκρατικό" να μετέρχονται κάποιοι "συκοφαντικές" μεθόδους, "απαξιωτικούς" χαρακτηρισμούς και.."εξαγορές" συνειδήσεων..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.