Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Οι Τριπολίτες γουστάρουν τη..βρώμα! (photos)

Αυτό είναι το σαφές συμπέρασμα που προκύπτει από την "τάση" των ανοικτών κάδων, μια "trend" ελληνική που "δοξάζεται" στην Τρίπολη..

Ένα και μόνο δρόμο να περπατήσει κανείς, θ' συναντήσει ένα μοναδικής αισθητικής και..απαράμιλλης οσμής "φαινόμενο", το οποίο λαμβάνει ακόμα πιο "αξιοθαύμαστη" μορφή όταν έχουμε σχετική ζέστη και υγρασία- όπως την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.

Φυσικά, οι κάδοι απορριμμάτων πρέπει να είναι κλειστοί, σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας αλλά και τους δημοσίους κανόνες υγιεινής που οφείλουν να τηρούνται σ' ένα πολιτισμένο κοινωνικό σύνολο. Αλλά, φαίνεται πως πολλοί Τριπολίτες απολαμβάνουν τη θέα και τη μυρωδιά των ανοικτών κάδων και κατά συνέπεια είναι περισσότεροι οι τελευταίοι από τους κλειστούς.

Για να μην αναφερθούμε και στο είδος των απορριμμάτων που βλέπουμε στους κάδους ανακύκλωσης..Αυτό που μας κάνει, επίσης, εντύπωση, είναι πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υποστηρίζουν πως αυτό το ολοφάνερα αδιάφορο για την κοινή λογική και οκνηρό κοινωνικό σύνολο, θα μάθαινε να κάνει.."τετραπλή διαλογή" των απορριμμάτων στην πηγή..

Iδού, λοιπόν, πεδίο για ν' ασχοληθεί και η Δημοτική Κοινότητα αλλά και εν γένει ο Δήμος..Η τακτοποίηση του θέματος είναι σχετικά απλή, δεν έχει κόστος- αν, κι εδώ που τα λέμε, πολλοί κάδοι χρειάζονται αντικατάσταση αλλά ας το αφήσουμε αυτό, προς ώρας- και θα βελτιώσει γρήγορα και εντυπωσιακά την εικόνα και τη..μυρωδιά της Τρίπολης. Με την προηγούμενη "κατάσταση" το είχαμε πάρει απόφαση πως δεν θα γίνει σχεδόν τίποτα, σε τίποτα, ποτέ..

Αν μας ενοχλεί, δηλαδή..Μπορεί και να είμαστε εμείς πολύ "ευαίσθητοι" ή να έχουμε πλανηθεί, καθώς αρκετοί δημότες νομίζουν πως μυρίζουν τα σκυλιά, οι πρόσφυγες και οτιδήποτε άλλο παρά τα δικά τους σκουπίδια, εκτεθειμένα..

(Οι φωτογραφίες είναι "δείγμα" και μόνο από έναν δρόμο και μια πλατεία..)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.