Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ν.Δ.: Ακροδεξιά "αγκάθια" και ευκαιρία απόλυτης "κυριαρχίας"

Μπορεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός να διατυπώνει, θεωρητικά, ορθολογικές απόψεις αλλά όχι απαραίτητα και ρεαλιστικές..

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ο εορτασμός των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 είναι μια ευκαιρία για "ιστορική αυτοκριτική" και όχι μόνο για "εορτασμούς".

Φυσικά και έχει δίκιο ο κ. Πρωθυπουργός, αλλά δεν γνωρίζουμε αν έχει υπόψη του ποιο "κλίμα" επικρατεί στην ημεδαπή, τόσο σχετικά με το "2021", όσο κι όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας. Προφανώς, το "timing" που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης, μόνο τυχαίο δεν είναι..

Όντας, προς ώρας, απόλυτος "κυρίαρχος" στο επικοινωνιακό πεδίο, με μια αξιωματική αντιπολίτευση που προσπαθεί να προσελκύσει τη νεολαία μέσω..Steve Jobs (isyriza κλπ..) και έχοντας μπροστά του την υλοποίηση ενός ήδη προδιαγεγραμμένου σχεδίου προσαρμογών της Ελληνικής Οικονομίας- και, αναπόφευκτα, κοινωνίας- σε μια πραγματικότητα αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση μ' αυτήν στην οποία είχαν "βολευτεί" οι Έλληνες πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ακόμα μια δύσκολη "πρόκληση" που τον αναμένει στην.."γωνία": Την διαπραγμάτευση με την Τουρκία περί Κύπρου, Ανατολικού Αιγαίου και..οτιδήποτε άλλο προκύψει!

Tην ίδια στιγμή, προειδοποιητικές "βολές" εξαπολύουν κατά, ουσιαστικά, της Κυβέρνησης, νέα "φυντάνια" του κόμματος, που "πουλάνε" πατριδοκαπηλεία, ρατσισμό και "εθνικοφροσύνη". Φυσικά, πρόκειται για "replicas", καθώς οι "original" αντίστοιχοι κομματικοί παράγοντες, είτε ανέλαβαν θέσεις- συνεπώς, είναι "υποχρεωμένοι" να φέρονται με μέτρο..- είτε προσδοκούν να λάβουν κάτι από μέρους της Κυβέρνησης και είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί..Για πόσο χρόνο θα τηρηθεί η "συνθήκη" αυτή, μένει ν' αποδειχθεί στο εγγύς μέλλον..

Επιπρόσθετα, πλησιάζει και η συνταγματική "υποχρέωση" που λέγεται "Εκλογή Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας", με τα "σενάρια", ως συνήθως, να "οργιάζουν"..Στην πραγματικότητα, στην παρούσα συγκυρία, είναι "χρυσή" η ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πραγματικά, εάν μέχρι και τη λήξη της θητείας του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, δεν έχουμε κάποια ριζική μεταβολή του πολιτικού "κλίματος" που επικρατεί στην Ελλάδα, δεν βλέπω γιατί να μην "προκαλέσει" εκλογές η Κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη ακριβώς τη συνταγματική διαδικασία και  μη δυνάμενη να επιβάλει μια καθαρά δική της επιλογή στη θέση του Προέδρου.

Η λογική λέει πως ο κ. Μητσοτάκης θα κερδίσει εύκολα και τις επόμενες εκλογές, εάν αυτές γίνουν σύντομα κι εφόσον δεν έχει "αναγκαστεί", στο μεσοδιάστημα, να λάβει ιδιαιτέρως μη δημοφιλείς και ανακόλουθες σε σχέση με το προεκλογικό του "αφήγημα", αποφάσεις. Aκόμα και σ' αυτή την περίπτωση, πάντως, η βασικότερη, πολιτική "απειλή" για τον κ. Μητσοτάκη προέρχεται εκ των έσω και όχι από την Ελληνική Κεντροαριστερά.

Σε κάθε περίπτωση, η "εικόνα" που έδειξε να έχει για το κοινωνικό σύνολο της ημεδαπής ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά την προαναφερθείσα συνέντευξή του, είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξη, για να μην πούμε "σουρεαλιστική".

Κατανοούμε, όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης, μετά τις "κυβιστήσεις" στο θέμα της Βορείου Μακεδονίας και ενόψει επιδείνωσης του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος αλλά και πιθανών νέων "ιστορικών συμβιβασμών", προσπαθεί να "κατοχυρώσει" το λεγόμενο "μετριοπαθές κέντρο", απομακρυνόμενος, ρητορικώς, από την "λαϊκή δεξιά".

 

Ευχόμενος, ταυτόχρονα, ότι δεν θα δημιουργηθεί τίποτε το "επίφοβο", πολιτικώς, στα "δεξιά" του, αλλά θα παραμείνει ο χώρος αυτός είτε στις "αγκάλες" της Ν.Δ.- λαμβάνοντας ένα μέρος του.."γλυκού"- είτε θα εκτονώνεται σε κόμματα έμπλεα γραφικότητας, τύπου "Ελληνική Λύση"..

Περιττό να υποδείξουμε πόσο αρνητικό θα είναι ,για το επίπεδο λειτουργίας της Δημοκρατίας μας,  εάν έχουμε απόλυτη κατίσχυση από ένα πρόσωπο ή έναν μηχανισμό επάνω στο πολιτικό και οικονομικό μας σύστημα.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.