Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Barbeque: "Έψις χοίρων μετά οίνου σε κρατήρες"

Γι' άλλη μια φορά, η Ελλάδα "διχάζεται" επάνω σ' ένα πολύ σημαίνον θέμα, όπως το..χοιρινό σουβλάκι!

Επειδή κάποιοι αφελείς ηλίθιοι- πιθανώς ακροδεξιών φρονημάτων- στη Βόρεια Ελλάδα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια "μέγιστη πράξη αντίστασης" κατά των "λαθροεισβολέων", ήτοι των προσφύγων που μεταφέρονται στην ενδοχώρα, το Ελληνικό πολιτικό σύστημα βρήκε ευκαιρία να "μαλλιοτραβηχτεί" περί "όνου σκιάς"..

Θα πρέπει, φυσικά, να εξάρουμε την τοποθέτηση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη- 6 Νοεμβρίου 2019, στην Ελληνική Βουλή-, η οποία έθεσε το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση, ασκώντας κριτική τόσο στις τοποθετήσεις Βουλευτών της Αριστεράς όσο και σε αντίστοιχες μελών του δικού της κόμματος. Η κ. Μπακογιάννη, σε μια σειρά από ζητήματα, έχει αποδείξει πως εκπροσωπεί, ρητορικώς τουλάχιστον, την "φωνή" του Ευρωπαϊκού Φιλελευθερισμού και της λογικής. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει για τους περισσότερους Έλληνες Βουλευτές, ασχέτως κομματικής ένταξης.

Κατά τ' άλλα..Τουλάχιστον "οίκτο" προκαλούν οι δηλώσεις "στήριξης" του "μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ" που διοργανώνουν κάποιοι στις 10 Νοεμβρίου πλησίον δομής φιλοξενίας προσφύγων- ή, καλύτερα, πλησίον χώρου συνωστισμού τους..

Οι.."Ελληνάρες" που αποφάσισαν να προχωρήσουν σ' αυτή την "ηρωική" πράξη, δεν φρόντισαν καν να της δώσουν ένα πιο.."Ελληνοπρεπές" όνομα, ακόμα και αρχαιοελληνικό..Για παράδειγμα, "Έψις χοίρων μετά οίνου σε κρατήρες".. Δεν είμαστε βέβαιοι πως είναι εκφραστικά ορθόν, αλλά σίγουρα "πουλάει" περισσότερο από το ανιαρό, βαρετό και "προβλέψιμο" "μπάρμπεκιου". 

Φυσικά δεν είναι σοβαρό να προτείνει κανείς την "ποινικοποίηση" της ίδιας της πράξης, όπως έκανε Βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά το "πλαίσιο" μες το οποίο κινείται το.."δρώμενο", είναι ήδη ποινικώς κολάσιμο ως  προφανέστατα προκλητικό και πιθανώς "όχημα"  βίαιων και ρατσιστικών συμπεριφορών.

Άλλωστε, οι Έλληνες διακρίνονται για τις "πανηγυριώτικες" συμπεριφορές τους, σε μια σειρά από ζητήματα, βαφτίζοντάς τες "πολιτισμό και παράδοση"..Αλήθεια, όμως, φαντάζεστε πόσο πιο αποτελεσματικό- για όλους- θα ήταν να διοργανωθεί ένα "εναλλακτικό" μπάρμπεκιου όπου οι μεν Έλληνες Χριστιανοί θα κατανάλωναν χοιρινό και αλκοόλ, οι δε Μουσουλμάνοι Πρόσφυγες κοτόπουλο και νερό; Αυτό θα ήταν, πραγματικά, ενδιαφέρον και θα τόνιζε την ανάγκη συνύπαρξης μεταξύ ανθρώπων που έχουν τεράστιες διαφορές αλλά που δεν παύουν να είναι μέλη του ίδιου βιολογικού είδους. 

Αλλά, φευ..Δυστυχώς, η Ιστορία έχει δείξει- και η πρόσφατη- πως υφίσταται ένα μεγάλο μέρος του γηγενούς πληθυσμού το οποίο ποτέ δεν έμαθε να σέβεται τη διαφορετικότητα αλλά και την αδυναμία των άλλων..Και όχι μέχρι την ηλικία των 6 ετών, όπως ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, αλλά ποτέ..Απλά, όταν, για κάποιο λόγο, καταρρέει ο "φερετζές" της πολιτικής ορθότητας, πολλοί συμπατριώτες μας εμφανίζονται όπως πραγματικά είναι..Κάφροι!

Αυτοί οι κάφροι πολύ θα θέλαμε να δούμε πως θ' αντιδρούσαν αν διοργανωνόταν αντίστοιχο δρώμενο τη Μεγάλη Παρασκευή, έξω από κάποια χριστιανική Εκκλησία..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.