Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Tώρα, μιλάει ο Υπουργός"

Ανησυχητικά φαινόμενα "αυταρχισμού" και απόλυτης "ευνοιοκρατίας" από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ενώ οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της νέας Κυβέρνησης έχουν πολλά θετικά σημεία, το ακραίο κομμάτι της Ν.Δ. δεν μπορεί να "κρυφτεί" πίσω από την "πολιτική ορθότητα" που του επιβάλλεται, όσον αφορά το δημόσιο διάλογο.

Aντίστοιχα φαινόμενα είχαμε και στο παρελθόν, αυτό που προκαλεί τώρα "ανησυχία" είναι πως οι αντιδράσεις απέναντι στις περιπτώσεις αυταρχισμού και ευνοιοκρατίας είναι από μηδαμινές έως ελάχιστες.

Μ' επίγνωση της πλήρους, σχεδόν, επικοινωνιακής υπεροχής που "απολαμβάνει" η Κυβέρνηση και με την, διαχρονική, έμφαση που δίνουν τα εγχώρια ΜΜΕ στην "τρομοκράτηση" των πολιτών, στελέχη της Ν.Δ. θεωρούν πως είναι πολύ εύκολο πια να εκφράσουν τα πιο "αντιδραστικά" και "λούμπεν" στοιχεία της νεοελληνικής κοινωνίας, αξιοποιώντας φοβίες και ανασφάλεια, με σκοπό να εγκαθιδρύσουν μια προσωπική "στρατηγική" που θα τους εξασφαλίσει μια μόνιμη εκλογική δυναμική, οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. 

Η ηγετική ομάδα της Ν.Δ., όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή, εμφανίζεται αρκούντως "φιλελεύθερη" αλλά και πολύ.."καθώς πρέπει", προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το πάγιο, συλλογικό ασυνείδητο των Ελλήνων από τη μια και από την άλλη να δώσει έμφαση στη σύγκριση με την, υποτιθέμενη, μη- κανονικότητα των προηγουμένων Κυβερνήσεων.

Δυστυχώς, δεν φθάνει η αυξημένη αστυνόμευση, ο "νυν υπέρ πάντων ο αγών" κατά του καπνίσματος και μια σειρά από εξαγγελίες για ζητήματα όπως το "προσφυγικό', για να μετριαστεί η αίσθηση ενός "ανικανοποίητου και μίζερου" είναι για την πλειονότητα των Ελλήνων. Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί πως η Κυβέρνηση έχει ως "σύμμαχο" την κόπωση και την ανασφάλεια των "μικροαστών", που έχουν δει πολλές, "φρούδες" είναι αλήθεια, ελπίδες να διαψεύδονται πανηγυρικά κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Με δεδομένο πως η παρούσα Κυβέρνηση, λογικά, δεν θα χρειαστεί ν' αναγκαστεί στη σύναψη κάποιας νέας δανειακής σύμβασης με τους Ευρωπαίους εταίρους μας ή το Δ.Ν.Τ., μπορεί, σχετικά απρόσκοπτα, να ξεκινήσει την "αποδόμηση" ή "μεταρρύθμιση" της ελληνικής οικονομίας, "στοχεύοντας" σε ομάδες συμφερόντων και, κυρίως, φροντίζοντας να μην υπάρχει η δυνατότητα συλλογικών αντιδράσεων. Η χρονική συγκυρία είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκή και η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να είναι θετική απέναντι σε κάτι τέτοιο.

Οπωσδήποτε, το κατά πόσο θα μπορέσει η Κυβέρνηση να συνεχίσει να "μεταμφιέζει" ή και να "κρύβει" το γεγονός πως και η ίδια συνεχίζει την πάγια πρακτική που υφίσταται στην ημεδαπή, περί αναξιοκρατίας και "βολέματος" ημετέρων, είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος. Αυτή τη στιγμή, οι μόνοι παράγοντες που δημιουργούν ανησυχία στην Κυβέρνηση είναι οι εξελίξεις στα Εθνικά Θέματα και το γεγονός πως θα πρέπει να περιοριστεί μια εξελισσόμενη ενδοκομματική "σύγκρουση" στους κόλπους της Ν.Δ., με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και πολλά αίτια..

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.