Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Χριστούγεννα στην Τρίπολη: Έχουμε "δρόμο" ακόμα..

Έντονη κριτική από μερίδα της αντιπολίτευσης απέναντι στη Δημοτική Αρχή Τρίπολης για τις εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 2019-2020.

Δικαιολογημένη, εν μέρει, η αντίδραση από την πλευρά μειοψηφικών παρατάξεων, κυρίως για τις καθυστερήσεις ή τις "ανατροπές" που σημειώθηκαν, κυρίως όσον αφορά το "Χριστουγεννιάτικο Χωριό" της Πλατείας του Άρεως.

Ωστόσο, θα ήταν, τουλάχιστον, ανορθολογικό να κριθεί μια νέα Δημοτική Αρχή τόσο σύντομα για την προσπάθεια που κάνει να επιφέρει αλλαγές στο "ντεκόρ"- κατά κύριο λόγο- της πόλης και να της προσδώσει, όντως, τον χαρακτηρισμό "επίκεντρο", όσον αφορά τη χειμερινή εορταστική περίοδο στις πρωτεύουσες πόλεις της Πελοποννήσου.

Δυστυχώς, το μόνιμο πρόβλημα της Τρίπολης, όσον αφορά τις εν γένει "πολιτιστικές εκδηλώσεις" είναι πως δεν διαθέτει, ακόμα, έναν "μπούσουλα", κάποια μόνιμα χαρακτηριστικά δηλαδή ή και κάποιες υποδομές που θ' αξιοποιούσαν τα όποια συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Ουσιαστικά, επί πολλά χρόνια, η πόλη κινείται επάνω στον άξονα "προχειρότητα-συγκυρία", λόγω και των διαφορετικών αντιλήψεων που επικρατούν μεταξύ των αιρετών της ταγών, σχετικά με την πολιτιστική διαχείριση.

Στην πραγματικότητα, η τελευταία αυτή είναι, διαχρονικά, ένα "μέγεθος" που δεν αντιμετωπίζεται ως "καίριο" από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές. Η νέα, όμως, λόγω και της εξαιρετικά κρίσιμης συγκυρίας των εορτασμών για το 2021, φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σ' ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, παράλληλα με την εκπόνηση και παρουσίαση ενός επιχειρησιακού σχεδίου που θ' αφορά όχι μόνο τα δυο επόμενα έτη αλλά μια, τουλάχιστον, πενταετία.

Οπωσδήποτε, θα πρέπει να εκπληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις για να είναι αποδοτικός ένας τέτοιος σχεδιασμός. Μεταξύ αυτών θα πρέπει να είναι η ανάληψη των καθηκόντων του "Καλλιτεχνικού Διευθυντή" από έναν εγνωσμένου κύρους άνθρωπο του Πολιτισμού, ο οποίος, όμως, θα συγκεντρώνει και τα προσόντα εκείνα που θα εξασφαλίζουν τη συνέπεια και τη συνέχεια ενός επαρκούς πολιτιστικού "μάνατζμεντ".

Όλα αυτά, φυσικά, είναι δύσκολο να υλοποιηθούν μέσα σε δυσμενείς, οικονομικές συνθήκες για το Δήμο Τρίπολης, συνθήκες τις οποίες ειδικά η προηγούμενη διοίκησή του όχι μόνο δεν άμβλυνε αλλά κατέστησε χειρότερες, αφήνοντας πίσω της χρέη και δικαστικές υποθέσεις.

Συνεπώς, είναι, τουλάχιστον, γελοίο να εγκαλείται- ήδη από τους πρώτους της μήνες στην εξουσία- η νέα Δημοτική Αρχή, η οποία δεν βρήκε σχεδόν τίποτε "έτοιμο" και είναι, μερικώς, φυσικό να υποπίπτει σε αρχικές "αστοχίες.

Εάν, φευ, διαπιστώσουμε τις ίδιες "αστοχίες" και κατά τα επόμενα χρόνια, θα μιλάμε για μια ακόμη "χαμένη ευκαιρία".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.