Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Προς αυτούς που "πυροβολούν" τον κ. Τσιόδρα

Ενώ ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις, με τον Πρωθυπουργό ν' ανακοινώνει "καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας", μερικοί επιμένουν να κάνουν "μικροπολιτική"..

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020. Μια ιστορική και, φυσικά, "αποφράδα" ημέρα για την Ελληνική Δημοκρατία, αφού, μπροστά στην απειλή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε σε ισχύ μέτρα που συνάδουν με "περίοδο πολέμου" και της αντίστοιχης "αναστολής" συνταγματικών ελευθεριών. Μάλιστα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε κι αναφορά στο Σύνταγμα, όπως ήταν επόμενο..

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του επιστημονικού "team" που έχει αναλάβει την "στρατηγική" αντιμετώπιση της πανδημίας, ο πασίγνωστος πλέον Καθηγητής Ιατρικής, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, "βάλλεται" κυρίως διαδικτυακά, για την επιλογή του να συμμετάσχει ενεργά σε λειτουργία εκκλησίας στην ενορία του, αναλαμβάνοντας "καθήκοντα" ιεροψάλτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε λάβει και "ειδική άδεια" γι' αυτό, καθώς θ' απείχε από τα καθήκοντά του για κάποιο χρονικό διάστημα.

Σίγουρα, δεν ήταν κι ότι καλύτερο αυτό, επικοινωνιακώς, καθώς ήταν γνωστό ήδη πως η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και είναι πολλοί εκείνοι που ζητούν, αντίστοιχα, καθολικό "κλείσιμο εκκλησιών". Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας ήταν "άτυχος" γιατί η δημοσιοποίηση της πράξης του συνέπεσε μ' ένα άλλο γεγονός: Την σύλληψη του Μητροπολίτη Κυθήρων, ο οποίος "λειτούργησε", ουσιαστικά, κανονικά παρά τις αποφάσεις της Κυβέρνησης περί του αντιθέτου. Βέβαια, μην αγχώνεστε.. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε υπόψη μας, αφέθηκε ελεύθερος γιατί "δεν είχε φθάσει η εγκύκλιος" στις αστυνομικές αρχές..

"Μικροπολιτική" προσπάθεια απαξίωσης Τσιόδρα

Σε κανέναν δεν "αρέσει" η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Προφανώς, σε κάποιους δεν αρέσει και η δημοτικότητα που, αναπόφευκτα, έχει και ο κ. Τσιόδρας, αφού ο ρόλος του δεν είναι, πλέον, μόνο επιστημονικός. Είναι εκείνος που θα συγκεντρώνει τις "ελπίδες" της πλειοψηφίας των Ελλήνων για το επόμενο χρονικό διάστημα και, επίσης, εκείνος που έχει αναλάβει ν' ανακοινώνει τα νέα στοιχεία για την πανδημία, όποια κι αν είναι αυτά.

Αν κάποιος το εξετάσει "μικροπολιτικά", ο κ. Τσιόδρας, από τη θέση του,¨ευνοεί" την Κυβέρνηση που τον επέλεξε. Αυτή είναι, φυσικά, μια ανόητη και κοντόφθαλμη οπτική που δείχνει ν' αγνοεί την πραγματικότητα: Βρισκόμαστε στην αρχή μιας πρωτοφανούς κρίσης και όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υπομονετικοί.

Αυτό δεν σημαίνει να χάσουμε την κριτική μας ικανότητα, ούτε την πνευματική μας ανεξαρτησία, αν θέλετε. Όμως, δεν είναι "χαβαλές" ούτε "αστειάκι" αυτό που βιώνουμε. Σίγουρα, επίσης, δεν θα πρέπει να γίνεται αντικείμενο "μικροπολιτικής" εκμετάλλευσης και εξυπνακισμών. Άλλωστε, όπως αποδεικνύει και το "τιτίβισμα" του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, ο κ. Τσιόδρας είναι "οικουμενικής αποδοχής":

 

 

Φυσικά, κανείς δεν είναι στο "απυρόβλητο", ούτε "Θεός".. Αλλά, υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να γίνει η όποια κριτική και αυτός ο χρόνος δεν είναι τώρα..Άλλωστε, το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και όχι εσωτερικό, τα δε συμπεράσματα θα είναι πολύ χρήσιμα και πιθανώς "σωτήρια", εάν εξαχθούν με το σωστό τρόπο. Οπωσδήποτε, πάντως, ο τελευταίος που θ' "απολογηθεί" για οτιδήποτε, θα είναι ο κ. Τσιόδρας και οι αντίστοιχοι συνάδελφοί του, σ' ολόκληρο τον πλανήτη.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.