Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Eλευθερία και Υγεία, συμπατριώτες!

Ο γνωστός σκιτσογράφος "Soloup" συνδέει την Επανάσταση του 1821 με το δύσκολο έργο γιατρών και νοσηλευτών στη χώρα μας επί πανδημίας.

Το σκίτσο εμφανίστηκε στην πρώτη σελίδα εβδομαδιαίας εφημερίδας και είναι, φυσικά, εμπνευσμένο από τον πίνακα του Γερμανού ζωγράφου Peter Von Hess που αναπαριστά, σύμφωνα με το τότε "ρομαντικό ιδανικό" της ευρωπαϊκής ζωγραφικής, μια σκηνή από την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Πολύ ταιριαστό θα λέγαμε, για να τιμηθούν και οι πρόγονοί μας, που μέσω πολλών αγώνων και θυσιών κατόρθωσαν να οδηγηθεί η Ελλάδα στην ανεξαρτησία και στη δημιουργία του πρώτου Ελληνικού Κράτους, αλλά και οι σημερινοί τους επίγονοι, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της "μάχης" ενάντια στον ιό.

Φυσικά και δεν μπορούν να παραλληλιστούν τα δυο γεγονότα, ως προς την ιστορική τους σημασία, αλλά, στη συγκυρία που ζούμε όλοι μας, είναι, πιστεύουμε, "ενωτικό" το να χρησιμοποιούμε συμβολικά το "πλούσιο" σε δραματικές καταστάσεις και συγκρούσεις παρελθόν μας για να δίνουμε έμφαση και στο παρόν μας.

Αν μη τι άλλο, είναι σίγουρο πως θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση όπως αρμόζει στους απογόνους των Ελλήνων επαναστατών. Φθάνει να έχουμε πλήρη επίγνωση πως κάθε κρίση απαιτεί προσπάθεια, υπομονή, επιμονή και προσοχή.

Ας βοηθήσουμε, λοιπόν, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αλλά και όσους άλλους έχουν αναλάβει τις βασικές ευθύνες σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο και μην κάνουμε του.."κεφαλιού" μας!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.