Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Δήμος Τρίπολης: Προσπάθειες.."απογείωσης"!

Ένα χρόνο συμπλήρωσε η Δημοτική Αρχή Τρίπολης από τη στιγμή που εξελέγη, αν και ανέλαβε τη διοίκηση, όπως θα θυμάστε, την πρώτη Σεπτεμβρίου 2019.

 

Ήταν ένας χρόνος με πολλές ιδιομορφίες και δυσκολίες, καθώς, πέρα από το γεγονός των δυσχερειών που προκάλεσε και προκαλεί η εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είχαμε και την πρόσφατη κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. 

 

Παράλληλα, η ίδια η Αυτοδιοίκηση υφίσταται μια "δοκιμασία", μέσω των αλλαγών, σε θεσμικό επίπεδο, που προσπαθεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση και το, "διαβόητο", επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη.

 

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο και με δημότες που έχουν βαρεθεί ν' αντιμετωπίζουν τα ίδια και τα ίδια προβλήματα, η Δημοτική Αρχή του κ. Τζιούμη έκανε κινήσεις προετοιμασίας για το εγγύς μέλλον, μέσω των πολλών δημοπρατήσεων έργων που ολοκλήρωσε,  διορθώνοντας αβλεψίες και αστοχίες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Παυλή- η παράταξη του οποίου, φυσικά, επιμένει πως όλα τα έργα είναι "δικά της"..

 

Παράλληλα, έδειξε, από την πρώτη στιγμή, πως θα εστιάσει στην καθημερινότητα και την βελτίωσή της, γεγονός που δείχνει πως ο σημερινός Δήμαρχος δεν "ονειροβατεί", ούτε υπόσχεται "λαγούς και πετραχήλια", με τα τελευταία αυτά να είναι από..πετσί!

 

Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα ήταν δυνατό να μην υφίστανται σοβαρές ελλείψεις στην οργάνωση, την αποδοτικότητα και την ίδια τη λειτουργία του Δήμου. Ο κ. Τζιούμης δεν "κληρονόμησε" σχεδόν τίποτε το θεσμικά κατοχυρωμένο, το αντίθετο μάλιστα..Περιπτώσεις όπως αυτή της ΚΕΔΗΤ είναι ενδεικτικές του.."μπάχαλου" που βρήκε ο νέος Δήμαρχος, με αποτέλεσμα να πρέπει ν' αφιερώσει χρόνο και προσπάθεια για να "μαζέψει" πολλά..

 

Ωστόσο, δεν θα πρέπει ν' αποτελούν, συνεχώς, "δικαιολογίες" για έναν αιρετό οι πιθανές αποτυχίες του προκατόχου του. Το ενθαρρυντικό είναι πως ο Κώστας Τζιούμης θέλει ν' αξιοποιήσει τις τοπικές "δυνάμεις", όπου κι αν δραστηριοποιούνται αυτές, προς όφελος όλων μας. Και, τελικά, δείχνει.."αγχωμένος" για να πετύχει, χωρίς αυτό να επηρεάζει την αποκατάσταση της "ηρεμίας" που επέφερε η νέα Δημοτική Αρχή στη λειτουργία των υπηρεσιών.

 

Λίγο άγχος, όμως, χρειάζεται.Και η "ηρεμία" δεν πρέπει να γίνει.."απάθεια"..

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.