Προσοχη στο δρομο



Προσοχή Στο Δρόμο: Μοιραίο το παιχνίδι με τα όρια

Πολλές φορές έχω γίνει κοινωνός της εξής νοοτροπίας: "Στρίβω με όσα και θα με πιάσουν τα ηλεκτρονικά". Προφανώς δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη απ’ αυτό, ούτε μεγαλύτερη αυταπάτη.

Τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας του αυτοκινήτου, έχουν φτιαχτεί για να προστατεύουν τον οδηγό από τα δικά του λάθη. Δεν καταργούν τους νόμους της φυσικής ούτε μπορούν να διορθώσουν υπερβολές.

Είναι αποτελεσματικά σε μια κατάσταση όπου ένας έμπειρος οδηγός θα μπορούσε να συγκρατήσει το αυτοκίνητο. Σε μια τέτοια περίπτωση βοηθούν τον άπειρο οδηγό.

Αν όμως υπάρχει υπέρβαση ορίων και ταχύτητας κανένα σύστημα δεν μπορεί να αντισταθμίσει τους Φυσικούς νόμους.

Παιχνίδι με τα όρια μπορεί να γίνει μόνο στο ασφαλές περιβάλλον μιας πίστας, στο δρόμο, αναπόφευκτα, οδηγεί σε δράμα. 

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.