Στηλες - Ρεπορταζ 93.8

Ρεπορτάζ 93.8: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Συγκινημένος ο κόσμος της Τρίπολης τόνισε πως η σωστή ενημέρωση και η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές.

 

Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου και ο Αρκαδία 93.8 θέλησε να ανοίξει αυτό το σημαντικό κεφάλαιο που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Δυστυχώς αυτή η ασθένεια δεν κοιτά φύλο, ηλικία, οικονομική κατάσταση... Δεν είναι όμως αήττητη!

 

Μιλήσαμε με τον κόσμο της πόλης μας και καταγράψαμε τις φωνές συμπαράστασης και τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν στους ήρωες που μάχονται καθημερινά με τον καρκίνο. Θα κρατήσω μια φράση που είπε ένας  συμπολίτης μας, να μην φοβόμαστε να λέμε την λέξη "Καρκίνος". Ο Καρκίνος μπορεί να γιατρευτεί αρκεί να είμαστε δυνατοί και να μην χάνουμε την ελπίδα μας.

 

Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος σε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα... Ας ευαισθητοποιηθούμε λοιπόν και ας βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε ο καθένας μας, ας γίνουμε δότες μυελού των οστών. Κάποια ζωή μπορεί να κρέμεται από τα χέρια μας.

 

Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωση της ασθένειας, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες ίασης του ασθενούς. Θα πρέπει παρά τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης, να γίνονται οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις (παπ τεστ, μαστογραφία, PSA, ψηφιακή δερματοσκόπηση κλπ) τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. 

 

Ευχόμαστε κάποια στιγμή η λέξη καρκίνος να υπάρχει μόνο ως όρος του ζωδιακού κύκλου...!

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.