Στηλες - Ρεπορταζ 93.8

Ρεπορτάζ 93.8: Θέμα ταμπού η βία στον εργασιακό χώρο

Η βία στον εργασιακό χώρο είτε είναι σωματική είτε ψυχολογική έχει γίνει πλέον ένα παγκόσμιο πρόβλημα καταργώντας σύνορα, τομείς απασχόλησης και επαγγελματικές ομάδες. 

Εμείς θελήσαμε να μάθουμε εάν οι Τριπολίτες έχουν βιώσει ή γνωρίζουν παραδείγματα βίας λεκτικής, ψυχολογικής ή και σεξουαλικής παρενόχλησης. 

Βέβαια, μιλήσαμε και με ειδικούς του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης, τις κυρίες Θεοδώρα Τσαούση - Ψυχολόγο και Ελένη Μητροπούλου - Νομικό, οι οποίες μας ξεδιάλυναν απορίες για το ψυχολογικό και νομικό πλαίσιο του συγκεκριμένου συχνού φαινομένου βίας.

Σύμφωνα με την κ. Τσαούση οι κύριες μορφές βίας στον εργασιακό χώρο είναι το Mobbing (ηθική βία) και η σεξουαλική παρενόχληση. Το μεγαλύτερο ποσοστό των θυμάτων είναι γυναίκες. 

Η βία στον εργασιακό χώρο επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων. 

Στη συνέχεια η κ. Μητροπούλου πρόσθεσε πως υπάρχουν διατάξεις αστικού, νομικού και εργατικού δικαίου που προστατεύουν τα θύματα

Να τονίσουμε ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα και ενημέρωσης

~Δυστυχώς η βία και ιδιαίτερα η σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο αποτελεί θέμα ταμπού, διότι τα θύματα φοβούνται ότι θα χάσουν την εργασία τους.~

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.