Στηλες - Ρεπορταζ 93.8

Ρεπορτάζ 93.8: Πόσο κοστίζει φέτος το πασχαλινό τραπέζι

Ικανοποιητική είναι, προς το παρόν, η κίνηση στην πασχαλινή αγορά της Τρίπολης.

Oι έμποροι αναμένουν κορύφωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος το Μ.Σάββατο, με τον πασχαλινό οβελία και τα παραδοσιακά τοπικά εδέσματα να έχουν την τιμητική τους.

Οι τιμές στο ντόπιο κρέας κυμαίνονται σχεδόν στα περσινά επίπεδα ενώ οι κρεοπώλες διαβεβαιώνουν για επάρκεια τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Οι κρατήσεις και οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες, καθώς όλοι φροντίζουν από νωρίς να έχουν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές, αυτές κυμαίνονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τα περσινά. Το ντόπιο αρνάκι πωλείται στα 7,50- 9,90 ευρώ το κιλό, και το κατσικάκι από 7,80- 9,90 ευρώ το κιλό.

Σε ότι αφορά τα τσουρέκια και εκεί οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με τη γέμιση. Σε γενικά πλαίσια, το τσουρέκι κυμαίνεται στα 6 ευρώ ενώ το γεμιστό τσουρέκι στα 8 ευρώ το κιλό.

Την τιμητική τους έχουν όμως και τα γαλοκούλουρα, τα οποία πωλούνται στα 5 ευρώ/500 γρ.

Το παραδοσιακό χριστόψωμο πωλείται Μ. Σάββατο και η τιμή του είναι στα 4 ευρώ το 1,5 κιλό.

Οι επαγγελματίες του κλάδου επισημαίνουν, ότι υπάρχουν τιμές για όλα τα πορτοφόλια και πως όλα σχετίζονται με την ποιότητα, ενώ καλούν τους καταναλωτές να στηρίζουν τα ντόπια προϊόντα ώστε να τονώνεται η τοπική οικονομία.

Στα κρεοπωλεία "A-farm" και "Πηγή" που επισκεφθήκαμε οι καταναλωτές δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις τιμές των προϊόντων. "Οι τιμές είναι προσιτές και έτσι έχουν όλοι τη δυνατότητα να έχουν τα απαραίτητα στο πασχαλινό τους τραπέζι" μας είπαν. Την ίδια άποψη είχαν οι καταναλωτές και στον φούρνο "Μουργελά" καθώς οι τιμές είναι λογικές και στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.