Στηλες - Ρεπορταζ 93.8

Ρεπορτάζ 93.8: Συγκλονίζουν τα "νούμερα" από τις επιθέσεις αδέσποτων

Το τελευταίο διάστημα στην Τρίπολη βλέπουμε πως τα αδέσποτα σκυλιά αυξάνονται, καθώς επίσης και οι επιθέσεις σε πολίτες... η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση δεν περιποιεί τιμή για κανέναν!

Ο Arcadia 93.8 πάμπολλες φορές έχει αναρτήσει μηνύματα αναγνωστών, από επιθέσεις που δέχθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, ακόμα όμως και ρεπορτάζ με βιντεο και εικόνες που συγκλονίζουν...

Στις μέρες όμως, τα νούμερα είναι αυτά που μετράνε και που λένε αλήθειες... Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης και με το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο, συλλέξαμε τα νούμερα από εγκλήσεις ιδιωτών, αλλά και τραυματισμούς πολιτών από επιθέσεις σκύλων στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την Αστυνομία από την 1-1-2018 έως και την 4-12-2018, υποβλήθηκαν συνολικά δεκαέξι (16) εγκλήσεις ιδιωτών, αναφορικά με επιθέσεις σκύλων και σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης.

Σύμφωνα με τα αρχεία που τηρούνται από το Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης (από 1-1-2018 έως και 17-12-2018), οι επίσημα καταγεγραμμένες επιθέσεις αδέσποτων σκύλων με τραυματισμό από την ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, που κατέληξαν στο νοσοκομείο για περιποίηση, ενίοτε νοσηλεία και θεραπεία, ανήλθαν στα 40 περιστατικά. 

Η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση δεν περιποιεί τιμή για κανέναν, αν συνυπολογιστούν και η οικονομική διάσταση του θέματος (επιβάρυνση ασθενών/οικογενειών, όσο και του Συστήματος Υγείας), αλλά και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια γενικώς (επιθέσεις χωρίς τραυματισμό ή με ελαφρύτερους τραυματισμούς που δεν καταλήγουν στο Νοσοκομείο, ακαθαρσίες, διασκορπισμός σκουπιδιών, μετάδοση ζωοανθρωπονόσων λχ λύσσας, εχινοκοκκίασης, λεπτοσπείρωσης -επιβεβαιωμένο περιστατικό πέρυσι- λεϊσμανίασης κοκ), γίνεται παραπάνω από εμφανής η σοβαρότητα του προβλήματος.

Θέλουμε (υποτίθεται) να ανήκουμε σε ένα κράτος πολιτισμένο... Δε χρειάζεται "πολύ πιπέρι" η κατάσταση, αρκεί να εφαρμόσουμε όλες τις σωστές μεθόδους, τις οποίες εφαρμόζουν και άλλα κράτη και δεν υπάρχουν αδέσποτα ούτε για δείγμα στους δρόμους.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.