Συνεντευξεις

Ο Απόστολος Γιάννου στον "Αρκαδία 93.8" (HXHTIKO)

Σκέψεις, γκολ, Αστέρας, Εθνική, Αυστραλία και ποδόσφαιρο. Ο Απόστολος Γιάννου ήρθε στον Αρκαδία 93.8 και μας μίλησε για όλα. Διαβάστε την συνέντευξή του και γνωρίστε για τα καλά τον πρώτο σκόρερ της Super League.

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τον αγώνα με τον Ατρόμητο;

"Δεν είναι σε καλή κατάσταση ο Ατρόμητος, όμως έχει μία αλλαγή προπονητή που μπορεί να βγει σε καλό αλλά μπορεί να γίνει και το αντίθετο. Εμείς είμαστε σε καλή περίοδο, σε καλό επίπεδο και πιστεύω πως το έχουμε. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε, ποδόσφαιρο είναι, ποτέ δεν ξέρεις. Στις συζητήσεις μας έχουμε πει πως με νίκη θα έχουμε μεγάλη διαφορά και πρέπει να παλέψουμε για να το καταφέρουμε".

 

Πώς γύρισε ο διακόπτης και φτάσαμε στο 5 στα 5;

"Είχαμε αρκετές αλλαγές από αγώνα σε αγώνα μέχρι να δεθούμε και να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Πλέον υπάρχει ομοιογένεια, όποιος και να μπει ξέρει τι πρέπει να κάνει και θα συνεχίσουμε έτσι. Μας βγαίνει στα παιχνίδια και αυτό είναι το σημαντικό".

 

Ηταν εύκολη η επιλογή του Αστέρα;

"Ηθελα να κάνω το κάτι παραπάνω και το βρήκα στον Αστέρα. Σε μία ομάδα που παίζει Ευρώπη, τερματίζει ψηλά και είναι οργανωμένη είναι λογικό να θέλεις να παίξεις. Ημουν ανάμεσα σε Αστέρα και εξωτερικό, ο Αστέρας ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα αυτή την περίοδο".

 

Τι σου έλεγαν για τον Αστέρα πριν υπογράψεις;

"Από την στιγμή που μαθεύτηκε πως υπάρχει ενδιαφέρον όλοι μου έλεγαν πως είναι ένα βήμα παραπάνω για την καριέρα μου. Και πρώην συμπαίκτες μου. Ολοι έχουν καλή άποψη για τον Αστέρα, ποδοσφαιριστές και μη".

 

Μπήκες σε φάση σύγκρισης με τον Μπαράλες;

"Δεν ήρθα με το σκεπτικό πως πρέπει να φτάσω τον Μπαράλες. Είμαστε διαφορετικοί παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η βοήθειά μου ήταν πως δεν το σκέφτηκα ποτέ. Δεν το είδα ως απειλή". 

 

Ακουσες ποτέ πως "έχουμε πρόβλημα στο γκολ με τον Γιάννου";

"Δεν ασχολούμαι πολύ και ίσως έτσι πρέπει να γίνεται. Ηξερα πως το βάρος δεν είναι μόνο δικό μου. Η ομάδα κάνει επίθεση, η ομάδα κάνει άμυνα. Νομίζω μόνο πως μόνο με τον Παναιτωλικό δεν σκοράραμε. Η μεγαλύτερη έννοια πρέπει να είναι η άμυνα. Το 0-0 δίνει βαθμό, το 1-0 νίκη. Ολοι βοηθάμε σε κάθε τομέα, η άμυνα αρχίζει από την επίθεση και το αντίθετο".

 

Παίζει ρόλο η πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ;

"Θέλω να συνεχίσω αυτό το σερί, μακάρι να σκοράρω σε κάθε αγώνα. Στόχος μου ήταν να περάσω τα γκολ που πέτυχα πέρσι με τον Πανιώνιο, δηλαδή τα 10. Το θέμα είναι να έχω μια ισορροπία και να μην παίζω τη μία αγωνιστική στο 10 και την άλλα στο 4". 

 

Υπάρχει ανταγωνισμός με τον Παπαδόπουλο;

"Ο Δημήτρης έχει τεράστια εμπειρία. Είναι μεγάλο συν να υπάρχει στην ομάδα και δεν το βλέπουμε ανταγωνιστικά. Οποιος και αν βάλει γκολ, κάνει καλό σε όλους. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα. Παρακολουθώ τον Δημήτρη από τον Παναθηναϊκό και χαίρομαι που υπάρχει στην ομάδα, έχει εμπειρίες, έχει παίξει στην Εθνική και κάθε συμβουλή του είναι σεβαστή. Όταν πρέπει θα μιλήσει και αυτό βοηθά". 

 

Με τι θα είσαι χαρούμενος στο τέλος ατομικά και ομαδικά;

"Θέλουμε να τερματίσουμε ψηλά. Ακόμη και στην 2η θέση. Αν είχαμε καλύτερο ξεκίνημα εκεί θα ήμασταν. Το θέμα είναι να προχωρήσουμε έτσι, με νίκες. Οσο για εμένα μακάρι να πανηγυρίσω και άλλα γκολ. Εβαζα και στην αρχή, αλλά η ομάδα δεν κέρδιζε. Πιστέψτε με δεν είναι το ίδιο με το να κερδίζει η ομάδα. Δεν το χαίρεσαι". 

 

Πώς είναι η εμπειρία του Europa League;

"Κάθε ποδοσφαιριστής έχει όνειρο να παίζει σε τέτοιες διοργανώσεις. Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία και είναι μία δοκιμασία γα τον καθένα ξεχωριστά και για την ομάδα. Να δει σε ποιο επίπεδο μπορεί να φτάσει, τι μπορεί να κάνει στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Αστέρας δείχνει πως το μπορεί. Και με την Σπάρτα πήγαμε καλά θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και στην Κύπρο το ίδιο, έχουμε καλή παρουσία". 

 

Σκέφτεσαι το ματς στην Πράγα;

"Θα το σκεφτούμε μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Ξέρουμε την Σπάρτα, την αντιμετωπίσαμε, θα δούμε μετά το ματς του Σαββάτου". 

 

Ασχολείσαι με το ποιος αντίπαλος σε μαρκάρει σε κάθε αγώνα;

"Κάθε ματς έχει διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης. Σε άλλα ματς πρέπει να φεύγω στο χώρο, σε άλλα να έχω τη μπάλα χαμηλά. Φέτος, από τη στιγμή που βάζω γκολ, μου πάνε καλά οι προσωπικοί αντίπαλοι. Πέρσι, με τον Σίλντεφελντ είχα δυσκολίες, πρόκειται για πολύ δυνατό παίκτη". 

 

Πώς πήγε η συμμετοχή σου στην Κωνσταντινούπολη; 

"Να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα πως θα παίξω. Περίμενα πως θα βάλει τον Κλάους. Ελπίζω να γίνω σημαντικό μέλος της Εθνικής, αυτός είναι ο στόχος μου, μακάρι να το καταφέρω με τον νέο προπονητή". 

 

Υπάρχουν "ενοχλήσεις" από την πλευρά της Εθνικής Αυστραλίας;

"Μέχρι στιγμής όχι, κάποια πράγματα που γράφουν μόνο, τίποτα επίσημο. Κάτσε να γίνει και θα το σκεφτώ τότε. Δεν το έχω τώρα στο μυαλό μου. Ηθελα να παίξω στην Εθνική Ελλάδος, είναι όνειρο κάθε παιδιού και είμαι πολύ χαρούμενος".

 

Θα βρει τον δρόμο της η Εθνική;

"Υπάρχουν παίκτες που παίζουν σε καλές ομάδες, έχουν ταλέντο, ικανότητες, όλα όσα χρειάζονται για να πάει καλά η Εθνική. Σωστή διαχείριση χρειάζεται και πιστεύω πως θα βρει τον δρόμο της". 

 

Υπάρχει χώρος στην Εθνική και για άλλους Ελληνες παίκτες του Αστέρα;

"Υπάρχουν πολλοί καλοί Ελληνες παίκτες. Εννοείται και στον Αστέρα. Γνωρίζω πως ο κύριος Σκίμπε θα παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια στην χώρα και στην Τρίπολη. Θα δει και μόνος του πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν στην Εθνική".

 

Πες μας για την ζωή στην Αυστραλία…

"Είναι διαφορετική η ζωή. Αν δεν έχεις πάει ποτέ και έχεις μεγαλώσει στην Ελλάδα και φύγεις θα νομίζεις πως πήγες στο φεγγάρι. Εκεί υπάρχει δουλειά και σπίτι. Ισως το σαββατοκύριακο καταφέρεις να πας μία βόλτα". 

 

Τι διαφορές υπάρχουν στον ποδοσφαιρικό τομέα;

"Μπορεί να μην έχουν το ταλέντο, έχουν όμως σωστή νοοτροπία. Και στο παιχνίδι και στον τρόπο δουλειάς και έχουν καταλάβει πως από την στιγμή που δεν έχουν και τις μεγαλύτερες δυνατότητες, δηλαδή το ταλέντο, έχουν ρίξει το βάρος στην οργάνωση και σε όσα χρειάζεται για να γαλουχηθεί ένας ποδοσφαιριστής. Ξέρουν πώς να το κάνουν, πώς να σε βελτιώσουν, είναι ίσως οι καλύτεροι. Εμένα με πήραν στα 14 σε ινστιτούτο, κάθε μέρα δουλεύαμε επαγγελματικά και μετά από δύο χρόνια διάλεξαν τους καλύτερους για την επόμενη ομάδα των 16 ετών. Μετά από δύο χρόνια! Και όσο για τις εγκαταστάσεις, είναι εκπληκτικές". 

 

Ποιοι προπονητές θεωρείς πως σε βοήθησαν; 

"Στην Καβάλα ο Μος με βοήθησε πάρα πολύ αλλά και πέρσι στον Πανιώνιο με τον κύριο Τερεζόπουλο πήρα εμπειρίες γιατί πρόκειται για έναν προπονητή που δεν είναι της παλιάς σχολής. Φυσικά, και με τον κύριο Ουζουνίδη". 

 

Η διαφορά στον Αστέρα υπάρχει και στον προπονητή;

 

"Χρειάζεται και άλλες ομάδες να κάνουν το ίδιο. Ο Αστέρας δείχνει τον δρόμο και σε αυτόν τομέα. Είναι παράδειγμα για όλους πως πρέπει να στηρίζουν έναν προπονητή για να προλάβει να βγάλει όσα θέλει". 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.