Συνεντευξεις

"Παρακαλώ τους εργοδότες να μην πιέζουν τους διανομείς!" (ηχητικό)

Με αφορμή τα πρόσφατα τροχαία ατυχήματα, που σημειώθηκαν στην Τρίπολη αλλά και τον θάνατο διανομέα φαγητού στη Θεσσαλονίκη, ο Τάκης Πουρναράκης μίλησε στον "Αρκαδία 938".

Στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης σημειώθηκαν προσφάτως τροχαία ατυχήματα λόγω απώλειας ελέγχου του οχήματος και αντικανονικής προσπέρασης. Στη Θεσσαλονίκη, μετά από τροχαίο ατύχημα και νοσηλεία τριών εβδομάδων στην Εντατική κατέληξε ο νεαρός διανομέας φαγητού (ντελιβεράς), ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του κλάδου του στους 10 μέσα σε δύο χρόνια!

Μιλώντας στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο δημοσιογράφος, Τάκης Πουρναράκης, επισημαίνει την αναγκαιότητα της προσαρμογής ορίου ταχύτητας ανάλογα με την περίσταση, προτρέπει να διευκολύνουμε την προσπέραση των βιαστικών οδηγών, μας παρακινεί να "βοηθήσουμε" τους διανομείς φαγητού ώστε να είναι ασφαλείς και απευθύνει έκκληση στους εργοδότες τους για πιο "ανθρώπινη μεταχείριση".

"Είναι στο χέρι μας η ασφάλεια των διανομέων! Αν έρθει ο εργαζόμενος στην πόρτα μας, χωρίς να έχει φορέσει το κράνος του στη διαδρομή, να μη δεχτούμε να παραλάβουμε την παραγγελία μας! Με αυτόν τον τρόπο θα ασκήσουμε πίεση στην επιχείρηση και στον εργαζόμενο, να πάρουν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την επόμενη διανομή!" λέει ο κ. Πουρναράκης σχετικά με τον τρόπο, που μπορεί ο πελάτης να "παρέμβει" και να "ελέγξει" την κατάσταση.

"Από την άλλη, όλοι οι διανομείς οφείλουν να φορούν το κράνος τους, να μην κάνουν αντικανονική προσπέραση, να μην οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, να ανάβουν το βράδυ τα φώτα τους και πάνω απ' όλα να μην τρέχουν!" τονίζει ο δημοσιογράφος.

Τις συμβουλές του Τάκη Πουρναράκη τις διαβάζετε στο arcadia938.gr στη στήλη "Προσοχή Στον Δρόμο" και τις ακούτε καθημερινά από τον "Αρκαδία 938"!

Ακούστε τα σχόλιά του για τα πρόσφατα τροχαία...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.