Συνεντευξεις

"Γιατί να οδηγήσει το 15χρονο;" (ηχητικό)

Με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα της Δευτέρας (19/11) στην περιοχή της Κυπαρισσίας, που κόστισε τη ζωή τριών εφήβων, μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο δημοσιογράφος, Τάκης Πουρναράκης.

Με νωπά ακόμα τα δάκρυα στα πρόσωπα και την ψυχή του κόσμου μετά το τραγικό δυστύχημα στην Κυπαρισσία, που κόστισε τη ζωή σε τρία 15χρονα παιδιά, ο δημοσιογράφος, Τάκης Πουρναράκης, μίλησε στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" για την επαρχιακή -κυρίως- νοοτροπία, να οδηγούν από αρκετά μικρή ηλικία οι νέοι, αλλά και για την ευθύνη των γονέων!

"Μπορεί κάποιος να πάει το παιδί του σε μία πίστα kart για να του μάθει οδήγηση ή σε μία αλάνα ή σε έναν χωματόδρομο! Όμως, δεν μπορεί να του επιτρέψει να οδηγήσει σε κανονικό δρόμο και μάλιστα χωρίς δίπλωμα! Στα παιδιά μας πρέπει να διδάξουμε την ασφάλεια και τον σεβασμό στη ζωή και τον νόμο!" τόνισε ο κ. Πουρναράκης, αναφερόμενος στο συχνότατο φαινόμενο οδήγησης από ανηλίκους στην επαρχία, ενώ αφηγήθηκε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα νεανικής αφέλειας και γονεϊκής υπευθυνότητας!

"Το ποσό, που θα κληθεί να πληρώσει μέσω ασφαλιστικής εταιρίας ο κάτοχος του οχήματος μετά από ένα ατύχημα, μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 1,5 εκ. ευρώ! Φανταστείτε, να έχει προκαλέσει το παιδί σας ατύχημα, να έχει μείνει ανάπηρος ο έτερος εμπλεκόμενος και να πρέπει να "ξεπουλήσετε" τα πάντα για να πληρώσετε και τη ζημιά!" επισημαίνει ο κ. Πουρναράκης, για να διευκρινίσει στη συνέχεια: "Τη ζώνη και το κράνος πρέπει να τα φοράμε όχι από φόβο μη μας "τσακώσει" η αστυνομία, αλλά από φόβο μην πάθουμε κάτι εμείς! Να σεβαστούμε τους νόμους και να είμαστε πρώτα ως γονείς το καλό παράδειγμα για τα παιδιά μας με τη συμπεριφορά μας!"

Ο γνωστός και καταξιωμένος στον χώρο του δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στα οικονομικά ποσά, που πληρώνουμε ως πολίτες κάθε χρόνο για την αντιμετώπιση των τροχαίων...

Ακούστε όλη τη συνέντευξη με τον κ. Τάκη Πουρναράκη και διαβάστε στη στήλη "Προσοχή Στο Δρόμο" όλες τις πολύτιμες συμβουλές του για ασφαλή οδήγηση!

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.